Acasa Industrie Renault opreste trei saptamani activitatea uzinei care produce Logan, Duster si Sandero in Rusia

Renault opreste trei saptamani activitatea uzinei care produce Logan, Duster si Sandero in Rusia

de Vlad Barza

Dealer Renault in Rusia (sursa - Renault)
Renault a anuntat ca va opri timp de trei saptamani productia la cea mai mare unitate industriala pe care o detine in Rusia, uzina de la Moscova care produce modele precum Logan, Sandero si Duster. Productia va fi oprita intre 16 februarie si 6 martie, motivul fiind caderea pietei. Daca in 2014 vanzarile Renault in Rusia au scazut cu 7%, in ianuarie anul acesta scaderea a fost de 32%.

Uzina de la Moscova are o capacitate de 180.000 masini/an si asambleaza mai multe modele sub sigla Renault: Logan, Sandero, Fluence, Mégane si Duster. In Rusia piata auto a scazut cu 10% in 2014, dar pentru 2015 cele mai dure estimari indica – 35%.

Nu doar Renault are probleme mari. General Motors a anuntat suspendarea productiei la o uzina din Rusia pentru aproape doua luni, in timp ce Volvo a intrerupt productia, dar nu a anuntat si cand o reia, concediind si 150 de oameni.

Renault se asteapta pentru 2015 la o scadere de 20-25% a vanzarilor sale in Rusia unde a vandut anul trecut 195.000 de masini. Uzina de la Moscova a produs anul trecut 150.000 de masini.

Se anunta luni foarte grele pe piata auto rusa, vanzarile de masini noi scazand cu 24% in ianuarie. Preturile masinilor au crescut si e posibil ca unii dealeri sa fie nevoiti sa se inchida. In plus, daca vanzarile in Rusia vor ajunge la 1,5 milioane masini/an, unele companii vor inchide uzine, fiindca Rusia are o capacitate de 3 milioane masini/an.

Lasa un comentariu