Acasa Romania Noul Toyota Land Cruiser vine in Romania in decembrie, de la 47.200 euro, inclusiv TVA

Noul Toyota Land Cruiser vine in Romania in decembrie, de la 47.200 euro, inclusiv TVA

de Adrian Mitrea

Toyota Land Cruiser (sursa - Toyota)

Noua generatie a SUV-ului Toyota Land Cruiser va fi lansata in Romania in decembrie si va avea un pret de pornire de 47.200 euro, inclusiv TVA.

Varianta importata in Romania va fi echipata cu un motor diesel de 3 litri, care dezvolta 173 Cai Putere (CP) si care emite in medie 214 grame de dioxid de carbon pe kilometru, a anuntat Toyota Romania, importatorul marcii pe plan local.

Potrivit constructorului, consumul mediu de motorina este de 8,1 litri pentru 100 de kilometri parcursi.

Rigiditatea noului Land Cruiser, construit pe principiul caroseriei montate pe sasiu separat, a crescut cu 11%, spune Toyota.

Potentialul off-road al noului Land Cruiser a fost imbunatatit prin introducerea unei functii de Selectare Multi-teren, a unui monitor Multi-teren cu patru camere de luat vederi si a afisarii unghiului de bracaj al rotilor, potrivit Toyota.

Suspensia este independenta. Rotile din fata au bascula dubla, iar cele din spate dispun de suspensie multi link si Sistem de Suspensie Cinetica Dinamica, controlat electronic (KDSS).

Nivelul de echipare de top va fi disponibil cu un sistem de suspensie Variabila Adaptativa (AVS) care incorporeaza functia Roll Posture Control (gestioneaza inclinarea masinii) si un sistem de suspensie pe perna de aer cu functie Height Control (controleaza inaltimea garzii la sol).

Sistemul „Crawl Control”, cu cinci reglaje diferite, permite soferului sa abordeze orice fel de obstacol, fara a atinge pedalele de acceleratie sau frana. Acest sistem permite totodata deblocarea vehiculelor impotmolite in nisip sau noroi, potrivit Toyota.

Aceste tehnologii sunt completate de intrari iPod si USB, precum si de un sistem audio premium JBL Synthesis (7.1 canale cu sunet surround).

Masina poate avea cinci sau sapte locuri. Versiunile cu sapte locuri dispun acum de posibilitatea glisarii celui de-al doilea rand de locuri cu 135 de milimetri, de spatar fractionat (40/20/40), rabatabiltabil si de functia de glisare si inclinare a banchetei pentru accesul mai simplu la cel de-al treilea rand de locuri.

Acestea pot fi acum ridicate sau pliate individual, existand si optiunea dotarii cu un sistem automatizat pentru aceasta functie.

Lasa un comentariu