Acasa Opel Peste 1.750 masini Opel Astra din Romania, rechemate in service din cauza capacului acumulatorului

Peste 1.750 masini Opel Astra din Romania, rechemate in service din cauza capacului acumulatorului

de Adrian Mitrea

Compartiment motor Opel GTC Astra 1.6 TURBO (sursa - 0-100.ro)

Un total de 1.766 automobile Opel Astra J si GTC Astra (generatia actuala – n.r.), comercializate in Romania, sunt rechemate in service deoarece capacul din plastic al bateriei se poate desprinde si poate bloca electroventilatorul de racire, potrivit unui anunt al Opel Romania.

Clientii sunt sfatuiti sa scoata capacul bateriei si sa-l depoziteze in masina pana cand vor fi contactati de dealerul care le-a vandut masina, ca sa il fixeze corespunzator, in service.

De asemenea, clientii care nu doresc sa scoata singuri capacul sunt invitati in service pentru ca un tehnician Opel sa faca acest lucru.

Masinile vizate de aceasta rechemare in service, 1.766 in total, sunt produse intre anii 2010 si 2012 si au motoare pe benzina. La cele diesel nu exista aceasta problema.

Automobilele sunt produse in Polonia (uzina Gliwice), Rusia (uzina Sankt Petersburg) si Marea Britanie (Ellesmere Port).

„In cazul in care electroventilatorul de racire se blocheaza, exista riscul aparitiei unui scurtcircuit electric. Intr-o astfel de situatie se poate deteriora modulul electroventilatorului de racire si in cel mai rau caz se poate produce un incendiu. Pentru a fi siguri ca autovehiculul Dumneavoastra va functiona in parametrii standard, dorim sa remediem aceasta problema in doua etape”, noteaza Opel.

Problema, explicata pe larg

1. Dintr-o eroare, capacul acumulatorului a fost instalat necorespunzator, acesta fiind cauza cea mai frecventa care duce la blocarea electroventilatorului de racire. Va rugam sa depozitati capacul demontat al acumulatorului in exteriorul vehiculului, pana la aparitia solutiei finale care se va aplica in cadrul celei de-a doua etapte a acestei Campanii de Rechemare Securitate Produs. Daca nu va este la indemana sau nu doriti sa demontati singuri acest capac, va rugam sa va adresati oricarui Reparator Autorizat Opel pentru a va demonta respectivul capac.

2. Vom depune toate eforturile sa abtinem cat mai curand piesele necesare pentru o corectie definitiva, si va vom recontacta in aproximativ sase luni. Autovehiculul Dumneavoastra va fi remediat prin instalarea unui cablaj electric suplimentar, care va proteja modulul electroventilatorului de posibilele deteriorari cauzate de blocarea ventilatorului. Reparatia va fi efectuata de catre un Reparator Autorizat Opel.

Ambele etape ale acestei campanii de rechemare vor fi efectuate desigur in mod gratuit.

Va rugam de asemena sa aveti in vedere ca, daca masina va suferi un impact frontal, chiar si unul minor, inainte ca etapa a doua a acestei campanii sa fie realizata, va rugam ca inainte de a incerca repornirea motorului sa va adresati unui Reparator Autorizat Opel pentru ca acesta sa verifice daca ventilatorul s-a blocat in urma impactului.

Daca autovehiculul a fost vandut, furat sau casat, sau daca adresa dumneavoastra curenta necesita modificari, va rugam sa informati Reparatorul Autorizat Opel folosind o scrisoare preplatita, de retur.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu