Acasa BMW VIDEO, FOTO: BMW Seria 1, restilizare majora pentru 2015

VIDEO, FOTO: BMW Seria 1, restilizare majora pentru 2015

de Adrian Mitrea

BMW Seria 1 Facelift 2015 (sursa - BMW)

BMW Seria 1 primeste imbunatiri substantiale si vizibile pentru 2015, pentru ambele versiuni de caroserie, cu trei si cinci usi. Partile frontala si posterioara au fost redesenate, ambianta interiora a fost imbunatatita, iar motoarele au primit un plus de putere si eficienta, reiese dintr-un comunicat de presa al BMW.

De-a lungul ultimilor zece ani au fost vandute, la nivel mondial, aproape doua milioane de unitati BMW Seria 1, iar aceasta a doua generatie cu facelift va avea debutul international pe pietele din intreaga lume, inclusiv Romania, in prima parte a lunii aprilie, iar preturile vor fi comunicate la o data ulterioara.

Selectia de motoare disponibile pentru noua gama BMW Seria 1 a fost imbunatatita prin adaugarea celei mai noi generatii de propulsoare pe benzina si diesel, cu trei si cu patru cilindri, combinate cu roti motrice spate (in continuare, o particularitate unica in segmentul compact).

„O varietate si mai mare de echipamente standard, plusul de putere pentru motorul cu sase cilindri dispusi in linie ce echipeaza modelul M Performance – BMW M135i – si inovatiile din portofoliul BMW ConnectedDrive reprezinta noi agrumente pentru BMW Seria 1”, anunta BMW.

Farurile sunt acum mai plate si dispun standard de lumini LED pentru zi si optional pot fi comandate in configuratie LED integrala. Stopurile au fost si ele remodelate complet. Un nou design, bazat pe tehnologia LED, subliniaza forma „L” caracteristica modelelor BMW.

La interior, designul sofisticat al partii superioare a consolei centrale, cu butoanele de control pentru sistemele radio si de aer conditionat, este punctul principal care subliniaza ambianta premium de la bordul noului BMW Seria 1.

Echiparea standard a noii game de modele BMW Seria 1 dispune acum de aer conditionat automat, senzor de ploaie, BMW Radio Professional si sistem de operare iDrive, completat de afisaj high-resolution de 6,5 toli (16,51 cm) integrat in panoul de instrumente cu un design „flat screen”. Versiunile Advantage, Sport Line, Urban Line si M Sport – disponibile ca alternativa la specificatia standard – ofera posibilitati noi de personalizare sau pachete suplimentare de optiuni.

Noul reper de eficienta in gama de modele a marcii este BMW 116d EfficientDynamics Edition, care dezvolta 85 kW/116 CP, cu un consum de 3,4 l/100 km si emisii CO2 de 89 g/km in ciclul de testare EU.

Ca alternativa la transmisia standard (manuala, cu sase trepte), exista si optiunea unei transmisii Steptronic cu opt viteze (standard la BMW 125d, BMW 120d xDrive si BMW M135i xDrive). Cea mai noua versiune a cutiei de viteze automata ofera acum si gestiune a transmisiei sustinuta de datele de navigatie.

O crestere a puterii cu 5 kW (la 240 kW/326 CP) la motorul cu sase cilindri dispusi in linie permite ca noul BMW M135i sa-si consolideze pozitia de performer sportiv de elita in segmentul competitiv in care activeaza BMW Seria 1. Asemenea modelelor BMW 120d si BMW 118d, versiunea BMW M Performance poate fi comandata cu sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive, care, pe langa faptul ca serveste cauzele tractiunii si stabilitatii directionale, contribuie si la dinamica automobilului. BMW M135i xDrive sprinteaza de la 0 la 100 km/h 4,7 secunde.

Printre optiunile disponibile pe BMW Seria 1 facelift se numara suspensia adaptiva, suspensia M Sport, directia sport variabila si sistemul de franare M Sport. Acum, in echiparea standard se regaseste si indicatorul presiunii rotilor, care arata fiecare roata in parte.

Un sistem imbunatatit de asistenta la parcare este prezentat in premiera pe noul BMW Seria 1. Acesta permite parcare laterala in spatii inguste, chiar si cand atunci cand spatiul de parcare este delimitat doar de o singura parte, dar si parcare transversala automata. Pentru parcarile laterale este necesar de un plus de cel putin 80 de centimetri fata de lungimea masinii, in timp ce pentru garari este nevoie de un spatiu cu o latime de cel putin 2,5 metri. Sistemul se bazeaza acum pe un numar de 12 senzori, cu doi mai multi fata de generatiile anterioare.

Noua selectie de sisteme optionale de asistare a conducatorului din portofoliul BMW ConnectedDrive, disponibile pentru BMW Seria 1, include acum sistem tempomat activ pe baza de radar cu functie Stop & Go. Acesta poate fi setat la o viteza de peste 30 km/h si este capabil sa gestioneze complet atunom situatiile de trafic urban cu opriri frecvente.

Pachetul Driving Assistant integreaza o serie de functii precum sistemul de avrtizare la parasirea benzii de rulare, avertizare la coliziuni frontale si sistemul de monitorizare a atentiei si oboselii. Sistemul de avertizare la parasirii benzii de rulare opereaza la viteze de peste 70 km/h, utilizand o camera frontala. La viteze de peste 15 km/h, sistemul de avertizare la colinziuni frontale atentioneaza conducatorul auto utilizand un semnal vizual si acustic. De asemenea, in situatii de urgenta, pregateste sistemul de franare pentru o interventie maxima la cea mai mica apasare a pedalei de frana.

Echipamente precum camera video pentru mers inapoi sau sistemul Speed Limit Info (informare privind limita de viteza) cu afisare No Passing Info (informare privind interdictia de a depasi), asistent pentru faza lunga (faza lunga operata automat in trafic pe baza unei camere video frontale), completeaza gama de dotari de siguranta activa.

BMW Seria 1 a fost modelul pe care a fost prezentat pentru prima data sistemul de integrare a telefonului mobil BMW Apps. BMW isi pastereaza in continuare pozitia de lider in acest domeniu, cu o serie de solutii unice, care integreaza o gama larga de aplicatii care sustin functii on-line social media, servicii de muzica, audiobooks si stiri de pe internet, colectare de date de telemetrie sau comanda pentru camera GoPro, totul integrat in sistemul iDrive al automobilului. Mai mult, sistemul ofera posibilitatea extinderii permanente, pe masura ce noi aplicatii sunt integrate in BMW Apps, chiar si dupa momentul achizitiei automobilului acestea vor fi compatibile cu acesta.

Prin cele trei marci ale sale (BMW, MINI si Rolls-Royce), BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile si motociclete si ofera servicii financiare si de mobilitate premium. In calitate de companie ce opereaza la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilitati de productie si asamblare in 14 tari si are o retea de vanzari in peste 140 de tari. In 2014, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile si 123.000 motociclete.

BMW Seria 1 Facelift 2015 (sursa - BMW)BMW Seria 1 Facelift 2015 (sursa - BMW)

Lasa un comentariu