Acasa Piata Auto SIM-Drive vrea sa produca o masina electrica de 11.000 de euro

SIM-Drive vrea sa produca o masina electrica de 11.000 de euro

de Adrian Mitrea

Presedintele si directorul general executiv al SIM-Drive - Hiroshi Shimizu (sursa - SIM-Drive)

Compania japoneza SIM-Drive, infiintata in a doua jumatate a acestui an, vrea sa produca o masina electrica accesibila al carei pret de vanzare sa nu depaseasca 11.000-12.000 de euro, a declarat presedintele si directorul general executiv al companiei, Hiroshi Shimizu.

El are experienta in dezvoltarea de masini electrice, iar modelul de afacere SIM-Drive va consta intr-un schimb de tehnologii intre aceasta companie si alti constructori auto, scrie leblogauto.com.

Practic, SIM-Drive promite sa ofere experienta sa companiilor auto interesate de proiect, in schimbul finantarii si a experientei industriale.

„Este vorba de un model de dezvoltare deschis, bazat pe cooperare. Sunt sigur ca, multumita tehnologiei pe care am pus-o la punct, va fi posibil sa lansam o masina care, produsa in serie, va costa mai putin de 1,5 milioane de yeni (putin peste 11.000 de euro – n.r.), a declarat Shimizu.

Potrivit leblogauto.com, bateria masinii electrice nu va fi cumparata, ci inchiriata de viitorul proprietar al masinii. Astfel, costurilor de intretinere pentru utilizatorul final ar urma sa fie mult mai scazute decat in cazul in care bateria ar fi cumparata.

Pe aceeasi filosofie mizeaza si Renault-Nissan.

Lasa un comentariu