Acasa Anvelope Peste 90% dintre accidentele auto petrecute iarna au loc pe suprafete umede sau uscate, nu pe zapada sau gheata

Peste 90% dintre accidentele auto petrecute iarna au loc pe suprafete umede sau uscate, nu pe zapada sau gheata

de Adrian Mitrea

Michelin Alpin 5 (sursa - Michelin)

Circa 92% dintre accidentele auto petrecute iarna au loc pe suprafete umede sau uscate si 8% pe gheata sau zapada, conform studiilor realizate de departamentul pentru studierea accidentelor rutiere al Universitatii din Dresda, Germania – rezultate citate de producatorul de anvelope Michelin, cu ocazia lansarii unei noi anvelope de iarna, Michelin Alpin 5.

Datele Universitatii mai arata ca, iarna, riscul de accident este dublu pe suprafete umede, in comparatie cu o cale de rulare uscata.

„Cu toate acestea, multe tari europene impun utilizarea anvelopelor de iarna deoarece acestea ofera o siguranta suplimentara in conditiile si la temperatura specifica din timpul iernii. Pentru anvelope, iarna incepe cand temperatura scade sub 7 grade deoarece datorita compusului si caracteristicilor specifice, doar anvelopele de iarna pot oferi performante excelente in aceste conditii”, mentioneaza Michelin.

In Romania este obligatorie echiparea masinilor cu anvelope de iarna atata timp cat drumul public pe care ruleaza automobilul este acoperit cu gheata, zapada sau polei – indiferent de perioada anului.

Lasa un comentariu