Acasa Honda Honda Trading Romania anunta un 2015 plin de lansari: Civic facelift, CR-V facelift, Civic Type-R, HR-V si noul Jazz

Honda Trading Romania anunta un 2015 plin de lansari: Civic facelift, CR-V facelift, Civic Type-R, HR-V si noul Jazz

de Adrian Mitrea

Honda HR-V Prototype (sursa - 0-100.ro)

Honda Trading Romania, reprezentantul marcii japoneze Honda pe plan local, a anuntat ca toate noutatile marcii prezentate la Salonul Auto de la Paris (4-19 octombrie) ajung in Romania in 2015. Este vorba despre versiuni restilizate pentru modelele Civic si CR-V, versiunea Civic Type-R a modelului compact japonez Civic, SUV-ul de oras HR-V si noua generatie a lui Jazz. De asemenea, un motor diesel de 1,6 litri si 160 CP, cu o transmisie automata cu noua trepte, vor intra in echiparea modelului CR-V, tot din 2015, au anuntat oficialii Honda Trading Romania, miercuri, 8 octombrie, intr-o conferinta de presa tinuta in incinta celui mai nou showroom al marcii, Honda Nord.

Anii 2013 si 2014 au trecut pentru Honda fara noutati importante in gama, singurul punct cu adeverat forte fiind motorul diesel de 1,6 litri, de 120 CP, care echipeaza modelul compact Civic si SUV-ul compact CR-V (in versiunea cu tractiune pe rotile din fata).

Din luna octombrie a acestui an dealerii Honda din tara au inceput sa vanda si Jazz Hybrid, echipare de top, Elegance, care vine inclusiv cu plafon din sticla. Masina are un pret de 14.190 euro fara TVA (17.595 euro cu TVA). Masina are un motor pe benzina i-VTEC de 1,3 litri, care dezvolta 88 CP si un cuplu maxim de 121 Nm. Acest motor este ajutat de unul electric, de 14 CP si 78 Nm, iar ansamblul este cuplat la o transmisie cu variatie continua (CVT). Timpul necesar unui demaraj de la 0 la 100 km/h este de 12,6 secunde, iar consumul urban declarat este de 4,6 litri benzina/100 km parcursi – foarte apropiat de cel extraurban (4,4 litri benzina/100 km).

Anul 2015 se anunta insa foarte important pentru Honda, cand modelele importante ale marcii vor primi imbunatatiri si vor veni si modele noi.

Calendarul de lansari pe 2015 se va deschide cu Civic facelift, in luna martie, iar in aprilie va urma CR-V facelift. Merita retinut ca acest model va primi, cateva luni mai tarziu, o noua motorizare turbo diesel: 1.6 i-DTEC de 160 CP, cu transmisie automata cu noua viteze. Aceasta combinatie de motor si cutie de viteze se va gasi momentan doar pe CR-V.

La jumatatea anului 2015 vor fi lansate SUV-ul de oras HR-V si Civic Type-R – versiunea de inalta performanta a modelului compact japonez Civic. HR-V va veni cu un motor diesel de 1,6 litri si 120 CP, precum si cu un motor pe benzina de 1,5 litri si 132 CP. Despre Civic Type-R se stie doar ca masina va avea o putere minima de 280 CP.

Ultimul pe lista de lansari din 2015 este noul Jazz, a carui lansare este programata in a doua jumatate a anului. Acest model va fi comercializat fara o versiune hibrida.

Chiar si fara noutati semnificative in gama, Honda Trading Romania spune ca estimeaza ca va incheia acest an cu 560 automobile comercializate, in crestere cu circa 10% fata de anul trecut. 2014 ar urma sa fie primul an in care vanzarile marcii cresc, dupa venirea crizei. Dintre cele 560 de masini estimate a fi livrate in acest an, 100 dintre ele iau calea clientilor prin dealerul Honda Nord, cel mai nou dealer Honda din tara.

Acest dealer este amplasat pe Soseaua Pipera din Bucuresti, pe terenul unui fost service KTM, in acelasi loc in care a functionat in anii 2000 un dealer al marcii falimentare Saab, Augusta Motors.

Toyo Motor Group, care detine Honda Nord, a cumparat terenul si constructiile pentru suma de sapte milioane euro, iar din 2013 a obtinut licenta de dealer Honda (automobile si motociclete). Toyo Motor Group este dealer Toyota din anul 2000 (Toyo Motor Center din Bucuresti) si mai are companii precum Toyo Motor Leasing, Toyo Motor Broker si Toyo Aviator.

Honda Civic facelift (sursa - 0-100.ro)

Honda Civic Type-R Prototype (sursa - 0-100.ro)

Honda Jazz Prototype (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu