Acasa Ferrari Ferrari exclude lansarea de SUV-uri si de masini cu patru usi

Ferrari exclude lansarea de SUV-uri si de masini cu patru usi

de Vlad Barza

Ferrari 458 Speciale A (sursa - Ferrari)

Ferrari exclude posibilitatea de a lansa un SUV si va continua sa scoata pe piata doar masini sport cu doua usi, a spus Sergio Marchionne, cel care va conduce legendara companie dupa retragerea pe 13 octombrie a CEO-ului Luca Cordero di Montezemolo. Acesta a tinut la Paris ultima sa conferinta de presa in actuala functie si spune ca s-a retras fiindca a venit timpul sa faca asta dupa 23 de ani si cand e confruntat „cu o noua era”


Trecutul, dar si viitorul au fost combinate intr-o conferinta de presa de la Salonul Auto de la Paris unde Luca di Montezemolo a predat stafeta noului sef, carismaticul dar si agresivul Sergio Marchionne (CEO al Fiat si Chrysler). S-a spus ca seful Ferrari pleaca fiindca s-a certat cu temperamentalul Marchionne pe subiecte cum ar fi pastrarea exclusivitatii marcii, profitabilitatea ei si mai ales rezultatele foarte slabe ale Ferrari in ultimele editii de Formula 1.

Cum va arata compania dupa plecarea unei legende? Ferrari nu se va schimba mult, nu va lansa SUV-uri si va continua sa produca doar masini sport cu doua usi, in niciun caz modele cu patru usi, a spus Sergio Marchionne.

Di Montezemolo a si glumit pe tema asta „Marchionne ar fi vrut sa construiasca un camion, dar l-am convins sa n-o faca”. El a glumit si cand a fost intrebat de ce a decis sa plece „Daca ati avea trei ore la dispozitie, v-as povesti” si apoi a continuat serios „Dupa 23 de ani, cand esti confruntat cu o noua era, e timpul sa pleci”

Recent presa a batut moneda pe faptul ca Ferrari isi va schimba strategia si va creste puternic productia, cu 40% in cativa ani, de la circa 7.000 de masini, la 10.000. Totul pleca de la declaratii neclare ale lui Marchionne, insa acesta a tinut sa clarifice chestiunea, precizand ca e multumit cu volumele din prezent: 7.200 de masini.

Au mai fost lucruri de clarificat: Ferrari nu va construi o motocicleta, asa cum se speculase izolat si nici nu se pune problema ca Ferrari sa fie puternic integrata in compania recent rezultata din fuziunea dintre Fiat si Chrysler. „Daca s-ar amesteca sangele celor doua, rezultatul ar fi fatal pentru ambele”, a spus Marchionne.

Prioritatea noului sef Ferrari va fi sa readuca performanta marcii in Formula 1 unde ultimii ani au fost slabi. „Imi creste tensiunea cand merg la Monza si vad ca in primele sase masini de pe grila nu e niciun Ferrari. Faptul ca exista Ferrari-uri care nu castiga curse nu constituie doar un ghinion. Trebuie sa redevenim stapani pe circuit, iar asta trebuie sa se intample foarte repede”.

Lasa un comentariu