Acasa Revista Presei Revista Presei, 20 oct.: Accident la premiile Masina Anului 2010 in Romania. Dacia cu motor electric are 13 Cai Putere

Revista Presei, 20 oct.: Accident la premiile Masina Anului 2010 in Romania. Dacia cu motor electric are 13 Cai Putere

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Statul roman colecteaza anual 150 mil. euro din impozite pentru cele 4,2 mil. masini din parcul auto national, de aproape sapte ori mai putin decat Grecia, tara cu un parc auto similar, si de 70 de ori mai putin decat Danemarca, care are doar 2 milioane de masini, potrivit statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie Ziarul Financiar.

Semnarea contractului de vanzare a producatorului auto Opel catre Magna ar putea avea loc la mijlocul saptamanii viitoare, a declarat recent liderul sindical belgian Rudi Kennes, pentru AFP, informeaza Business Standard.

Vest-europenii cumpara masini de clasa mica intr-un procent nemaivazut, clasa medie scade usor, iar vehiculele 4X4 isi vad cota diminuata dupa 15 ani de cresteri hotarate, scrie hotnews.ro.

Petrom a majorat, luni, pretul benzinei si al motorinei cu sapte bani pe litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania, potrivit MEDIAFAX.

Un autoturism Toyota Urban Cruiser a fost rsaturnat duminica, la Cheia, de catre un jurnalist maramuresean, in cadrul testelor pentru determinarea vehiculelor finaliste in prima etapa a evenimentului „Masina Anului 2010 in Romania”. Vehiculul a fost avariat grav, insa jurnalistul este teafar, potrivit stiriauto.ro.

Prima Dacie complet electrica, din tara, sta in incinta Intitutului de Cercetari Electotehnice, iar din cand in cand mai iese in lume pentru a-si arata importanta. Motorul pe benzina a fost inlocuit cu unul electric, iar portbagajul a fost umplut cu 15 baterii. Desi motorul nu are decat o putere de 10 kW, adica putin peste 13 cai putere, masina prinde o viteza maxima de 80 km/h si poate circula fara probleme pana la 100 km, dupa care trebuie reincarcata, scrie Click!.

Jeremy Clarkson critica dur intr-un ditorial noul Porsche Panamera. „Parca ar fi fost desenat de un orb care a primit indicatii prin telefon”, spune britanicul, relateaza automarket.ro.

Lasa un comentariu