Acasa Design Mazda Europe are un nou designer sef, Kevin Rice, omul care a desenat pentru BMW modelele Seria 1, Seria 3 si Seria 4

Mazda Europe are un nou designer sef, Kevin Rice, omul care a desenat pentru BMW modelele Seria 1, Seria 3 si Seria 4

de Adrian Mitrea

Kevin Rice (sursa - Mazda)

Designerul auto Kevin Rice, 50 de ani, este incepand de luni, 1 septembrie, seful de design al Mazda Europe, inlocuidu-l pe Peter Birtwhistle, care se retrage dupa 26 de ani petrecuti in activitate alaturi de producatorul auto japonez. Kevin Rice s-a reintors la Mazda in toamna anului 2013, dupa o incursiune de 13 ani pe la BMW, unde a desenat prima generatie BMW Seria 1, actualul BMW Seria 3 si BMW Seria 4.

In interiorul Mazda, inainte sa plece la BMW, Rice a fost responsabil de modele precum RX-8 si conceptul Neospace (Frankfurt, 1999). Britanicul Kevin Rice este absolvent al Universitatii din Coventry si s-a angajat la Mazda in 1995, iar inainte a lucrat pentru Italdesign si Opel.

Oficial, Kevin Rice s-a intors la Mazda pe 1 octombrie 2013, insa anuntul public a fost facut abia pe 28 octombrie 2013. El continua dezvoltarea limbajului de design KODO (sufletul miscarii) adoptat de Mazda incepand cu lansarea lui CX-5, apoi noua Mazda6 si noua Mazda3.

Peter Birtwhistle s-a alaturat Mazda in 1988 si a condus departamentul de design al Mazda Europe din 1999. Printre altele, el a jucat un rol integrator in dezvoltarea temei de design KODO.

„Mazda are o traditie indelungata in Europa pentru designul remarcabil si este considerat cel mai european brand japonez. Acest lucru se datoreaza pasiunii lui Peter pentru design si masini”, a declarat Jeff Guyton, presedinte si director general executiv (CEO) al Mazda Motor Europe.

„As vrea sa-i multumesc pentru contributia la succesul Mazda si sunt sigur ca putem conta in continuare pe suportul si expertiza lui. Suntem norocosi sa avem un succesor atat de talentat. Kevin va continua munca lui Peter, va oferi Mazda continuitatea necesara si, in acelasi timp, va reprezenta o noua generatie de designeri”, a spus Guyton.

Peter Birtwhistle (sursa - Mazda)

Lasa un comentariu