Acasa Land Rover Land Rover recheama in service modele Discovery, Freelander, Defender si Range Rover Sport vandute in Romania

Land Rover recheama in service modele Discovery, Freelander, Defender si Range Rover Sport vandute in Romania

de Adrian Mitrea

Land Rover (sursa - Land Rover)

Land Rover recheama in service 16 unitati Discovery II, 15 modele Freelander, 11 unitati Defender, 3 exemplare Discovery I si un Range Rover Sport – toate vandute in Romania – din cauza unor probleme diverse, reiese dintr-un anunt al importatorului local, Premium Auto. Iata detaliat pe fiecare model in parte care sunt motivele rechemarii in service.

In cazul modelelor Discovery II (16 masini, an model 1999-2004) si Defender (11 masini, an model 1999-2004) rechemarea este pentru verificarea modulului ABS si, daca este cazul, instalarea unor placute de reactie a supapelor de reducere a presiunii suplimentare.

La Freelander cu cinci usi (15 masini, an model 2001-2005) se poate intampla ca mecanismul de blocare a deschiderii usii din interior sa nu functioneze corespunzator si sa permita deschiderea usii stanga-spate din interior, chiar daca mecanismul este in pozitia “blocat”. De asemenea, aceeasi situatie poate aparea dupa un numar mai mare de inchideri si deschideri ale usii din exterior. Daca este cazul, va fi inlocuit mecanismul de inchidere a usii stanga-spate.

In ceea ce priveste cele trei masini Discovery I (produse intre 1993 si 1998), acestea sunt pe benzina si s-a identificat o problema la rezervorul de combustibil. In anumite conditii de mediu, sudura inelului pentru supapa de ventilatie a rezervorului poate sa se fisureze. In aceste conditii utilizatorul poate simti miros de combustibil si poate observa scurgeri de combustibil in momentul realimentarii cu benzina. Se va verifica rezervorul si, daca este necesar, va fi inlocuit.

In fine, la singurul model Range Rover Sport (an 2005-2006) rechemat de aceasta data s-a constatat ca exista posibilitatea ca sa intre in contact furtunul de frana stanga-fata si/sau cablul senzorului de uzura a placutelor de frana si/sau cablului senzorului de ABS cu greutatea de echilibrare interioara amplasata pe janta, in conditiile de viraj masim spre stanga, cand suspensia coboara ca urmare a virarii maxime. Campania de recall consta in inlocuirea greutatilor de echilibrare cu clema cu unele care se fixeaza cu adeziv.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda, Nissan si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu