Acasa Curiozitati Masina electrica QUANT e-Sportlimousine care atinge 380 km/h a fost omologata si poate circula pe drumurile publice

Masina electrica QUANT e-Sportlimousine care atinge 380 km/h a fost omologata si poate circula pe drumurile publice

de Adrian Mitrea

nanoFLOWCELL AG QUANT (sursa - nanoFLOWCELL)

Limuzina sport electrica QUANT e-Sportlimousine, care poate atinge 100 km/h in 2,8 secunde si o viteza maxima de 350 km/h, a fost omologata in Germania si deci acum poate circula pe strazile acestei tari si in UE. Omologarea vine la mai putin de sase luni de la prezentarea in premiera mondiala a masinii, in martie, la Salonul Auto de la Geneva si mai repede decat sperau chiar fondatorii marcii.

Compania nanoFLOWCELL AG, care a creat masina QUANT e-Sportlimousine, este specializata in dezvoltarea solutiilor de energie alternativa, utilizand lichide ionice. Exact asa isi obtine si aceasta masina energia. Ea are o autonomie de 400-600 km. Performantele remarcabile ale masinii includ is un cuplu maxim de 2.900 Newton-metru (Nm). Fiecare dintre cele patru roti de 22 inch beneficiaza de cate un motor electric de 170 kW/231,2 CP, puterea maxima fiind de 680 kW/925 CP. Puterea livrata intr-un mod de functionare obisnuit este de 480 kW/653 CP.

Automobilul are la bord doua rezervoare de cate 200 litri pentru lichidul ionic, sistemul nanoFLOWCELL avand 600 V voltaj nominal si 50 A curent nominal.

Directorul tehnic al nanFLOWCELL AG, Nunzio La Vecchia, a primit personal placutele de inmatriculare (ROD-Q-2014) in Munchen, Germania, imediat dupa omologarea de catre TUV Sud.

“Pentru prima data, un automobil electric care utilizeaza tehnologia lichidelor ionice, circula pe strazile din Germania. Astazi am pus pe sosea 14 ani de munca de dezvoltare (…)”, a declarat La Vecchia.

Masina are 5.257 mm lungime, 2.019 mm latime si 1.357 mm inaltime, avand loc pentru patru persoane, inclusiv soferul. Ampatamentul este de 3.198 mm, iar masa totala de 2.300 kg.

Lasa un comentariu