Acasa Foto FOTO: Asa arata noul Volkswagen Passat. Livrarile catre clienti, la sfarsit de an

FOTO: Asa arata noul Volkswagen Passat. Livrarile catre clienti, la sfarsit de an

de Adrian Mitrea

Der neue Volkswagen Passat und Passat Variant

Volkswagen Passat a ajuns la o noua generatie, limuzina de clasa D a germanilor fiind acum cu pana la 85 kg mai usoara decat modelul care iese din productie. Versiunea de echipare de top, Highline, vine echipata standard cu faruri integrale cu LED, iar motorul turbo diesel de 2 litri (2.0 TDI) are o versiune de 240 Cai Putere (CP), supraalimentare cu doua turbine.

Producatorul auto german spune ca noul Passat este si cu 20% mai eficient, in medie. O versiune hibrida reincarcabila la priza va fi de asemenea disponibila.

La capitolul tehnologii avansate de siguranta, Passat vine cu franare automata si detectarea pietonilor (City Emergency Braking function with Pedestrian Monitoring).

Soferii vor putea observa pe noul Passat un bord digital (Active Info Display) si Head-Up Display, care proiecteaza in campul vizual al soferului informatiile esentiale pentru condus, fara ca acesta sa fie nevoit sa supravegheze instrumentele de bord.

Din 1973, cand a fost introdus pe piata, si pana in prezent, Volkswagen a comercializat in total 22 milioane unitati Passat, si doar anul trecut au fost comercializate 1,1 milioane masini Passat si derivate ale sale.

Volkswagen spune ca incepe deja sa stranga precomenzi din 10 iulie, urmand ca masinile sa ajunga la clienti in ultimul trimestru al anului acesta. Preturile pornesc de la circa 25.000 euro cu TVA.

In total sunt disponibile 10 motorizari TDI (turbo diesel) si TSI (turbo benzina), cu puteri cuprinse intre 120 si 280 CP. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj DSG poate fi comandata ca optiune pe orice motor si este oferita standard pe motorizarile de top.

Varianta hibrida dezvolta 155 kW/211 CP, avand un motor pe benzina TSI de 115 kW si un motor electric de 80 kW. Acestea, impreuna, dau o putere maxima combinata de 155 kW/211 CP si permit masinii sa ruleze pana la 50 km in mod pur electric, consumul mediu pentru prima suta de kilometri parcursi fiind de 1,5 litri benzina/100 km si emisii de 35 grame CO2/km.

La fel ca in trecut, Passat vine cu trei versiuni de echipare, Trendline, Comfortline si Highline. De asemenea, este disponibil pachetul estetic R-Line pentru exterior si interior.

Volkswagen Passat (sursa - Volkswagen)Volkswagen Passat R-Line (sursa - Volkswagen)Volkswagen Passat (sursa - Volkswagen)Volkswagen Passat Variant (sursa - Volkswagen)Volkswagen Passat Variant (sursa - Volkswagen)

Lasa un comentariu