Acasa Ford Continental Timisoara a livrat 140.000 instrumente de bord pentru noua generatie Mondeo

Continental Timisoara a livrat 140.000 instrumente de bord pentru noua generatie Mondeo

de Adrian Mitrea

Ford Fusion/Mondeo (sursa - Ford)

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a livrat 140.000 instrumente de bord pentru proiectul Ford CD4, adica modelul care marcheaza trecerea la o noua generatie Mondeo in Europa, respectiv Fusion in Statele Unite ale Americii (SUA). Totodata, Ford a premiat Continental cu distinactia Q1 strict privind aceasta colaborare, care este prima dintre fabrica din Romania si Ford Motor Company.

Premiul Q1 de la Ford pentru Continental Timisoara este relevant pentru industria producatoare de autovehicule si componente, iar pentru a fi eligibila pentru aceasta distinctie compania Continental a trebuit sa treaca multiple audituri. Performanta companiei a fost evaluata in functie de mai multi factori: comunicare, munca in echipa, management, standarde si certificari pentru industrie ISO TS 16949 si ISO 14001.

“Sunt mandru inca o data de faptul ca sunt recunoscute competentele colegilor care lucreaza pe aceasta linie de productie. Distinctia Q1 este dovada ca efortul sustinut pentru a avea un client multumit si-a atins tinta. Acum am tins un nivel superior, unde se afla toti furnizorii care au primit aceasta distinctie. Si, nu in ultimul rand, aceasta reusita se datoreaza si colaborarii foarte bune dintre fabrica, centrul de cercetare si dezvoltare din Timisoara si centrul de inginerie din SUA”, a declarat Lucian Margineanu, managerul liniei de productie al unitatii Instrumentation & Driver HMI, intr-un comunicat de presa.

Fabrica de componente electronice din Timisoara a fost infiintata in 2006 si are in prezent circa 800 angajati. Acolo sunt produse unitati de control pentru airbag, instrumente de bord, frane de parcare electronice. Fabrica face parte din Continental Automotive Romania, care in Timisoara si un centru de cercetare si dezvoltare, cu peste 2.000 angajati, si unul la Iasi, cu 900 angajati.

Grupul Continental a investit in Romania peste 830 milioane euro pana la sfarsit de 2013. Toate cele cinci divizii Continental sunt prezente in tara, iar Grupul detine pe plan local sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare, in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz.

In total, pentru Continental lucreaza 13.000 oameni in Romania, iar pentru acest an compania vrea sa angajeze inca 1.500 persoane.

Lasa un comentariu