Acasa Industrie Bosch tinteste afaceri de peste 230 milioane euro in tara si isi mareste cu 700 numarul de salariati

Bosch tinteste afaceri de peste 230 milioane euro in tara si isi mareste cu 700 numarul de salariati

de Vlad Barza

In fabrica Bosch de la Cluj (sursa - Bosch)

Grupul german Bosch si-a marit cu 32 milioane euro cifra de afaceri, pana la 212 milioane euro, iar estimariule pentru anul in curs arata un avans de 10%, a spus seful filialei, Mihai Boldijar, la conferinta anuala a companiei. Bosch va face angajati la fabricile din Blaj si Cluj, iar numarul total de angajati va ajunge de la 1.700 la 2.400.

Grupul Bosch a avut afaceri de 212 milioane euro in 2013, avans de 18% fata de 2012. In 2013 Bosch a facut achizitii de 112 milioane euro de la firmele romanesti cu care lucreaza in tara, iar anul acesta sunt prognozate achizitii de 133 milioane euro, a spus seful Bosch Romania,  Mihai Boldijar.

Anul trecut, grupul german a investit 70 milioane euro in tara, in special pentru finalizarea fabricii de tehnologie auto de la Cluj si pentru extinderea fabricii din Blaj. La aceasta unitate de tehnologie liniara folosita in inginerie mecanica s-au investit 50 milioane euro in ultimii ani, iar numarul de angajati creste in cursul acestui an de la 800, la 1.000.

Cea mai recent deschisa fabrica este cea de tehnologie auto din Jucu (Cluj) inaugurata pe 9 mai dupa investitii de 77 milioane euro. Acolo sunt in prezent 350 de angajati si se va ajunge la 750 pana la final de an.

Tot anul trecut a fost extins si centrul de comunicare din Timisoara unde acum lucreaza 400 de oameni ce furnizeaza servicii de suport in 19 limbi.

Grupul Bosch este prezent in Romania de 20 de ani si are aici in jur de 1.700 de angajati in patru unitati de productie. Pe langa noul centru de cercetare si dezvoltare si unitatea de productie din Cluj dedicata industriei auto, Bosch mai detine in Blaj doua unitati de productie pentru tehnica liniara si una dedicata industriei auto, precum si un centru de comunicare in Timisoara.

La Bucuresti isi are sediul o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Pe langa acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH are o sucursala in Capitala.

Pe plan mondial, Bosch a avut afaceri de 46,1 miliarde euro anul trecut, avans de 1,4 miliarde fata de anul 2012, iar numarul de angajati a crescut cu 8.000, pana la 281.000. Pentru anul in curs se asteapta afaceri cu 3-5% mai mari pe plan mondial, iar ca directii de dezvoltare grupul se va indrepta tot mai mult spre solutii interconectate stil „internet of everything” si „casa inteligenta”.

Lasa un comentariu