Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz Clasa V porneste de la 37.018 euro cu TVA in Romania

Mercedes-Benz Clasa V porneste de la 37.018 euro cu TVA in Romania

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa V (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz Clasa V, inlocuitorul lui Viano, este disponibil pentru comenzi in Romania si porneste de la 37.018 euro cu TVA (29.854 euro fara TVA) pentru motorizarea 200 CDI si caroserie standard. Lansarea pe piata este programata la sfarsitul lunii iunie. Importatorul local asteapta vanzari anuale de circa 100 unitati pentru Clasa V, in usoara crestere de la o medie de 70 unitati/an pentru Viano. Mercedes-Benz Clasa V se adreseaza in primul rand hotelurilor – pentru servicii de shuttle si concierge – si celor care vor o masina de familie premium mai mare decat break-urile si SUV-urile conventionale.

Dupa varianta de intrare in gama, V 200 CDI (37.018 euro cu TVA / 29.854 euro fara TVA) urmeaza V 220 CDI (37.877 euro cu TVA / 30.546 euro fara TVA), iar vafrul de gama este V 250 CDI BlueTEC (41.961 euro cu TVA / 33.840 euro cu TVA). Toate aceste modele beneficiaza de acelasi motor, in diferite versiuni de putere, respectiv 136 CP, 163 CP si 190 CP. Varful de gama, V 250 CDI BlueTEC (190 CP si 440 Nm), inlocuieste propulsorul V6 turbo diesel de 3 litri care era disponibil pe Viano. Clasa V 250 CDI BlueTEC vine echipata standard cu transmisie automata 7G-TRONIC PLUS, care are trei moduri de functionare (Sport, Comfort si Manual).

Pe langa caroseria standard, Clasa V va fi disponibila in vara si ca model cu ampatament lung (3.200 mm), cu lungimea caroseriei de 5.140 mm. Modelul compact si cel extra-lung (5.370 mm) vor fi disponibile si ele in curand, potrivit Mercedes-Benz Romania.

Prin design, dimensiuni, finisaje si dotari, Clasa V vrea sa fie un fel de Clasa S printre autovehiculele de familie.

Printre elementele unde exceleaza Clasa V se numara scaunele ce pot fi imbracate in piele nappa, volanul multifunctional cu 12 butoane, touchpad (disponibil cu sistemul Audio 20 CD si cu sistemul COMAND Online), comenzi vocale (LINGUATRONIC). De asemenea, merita remarcat sistemul de deschidere al hayonului, care include deschiderea individuala a lunetei.

Sistemul de ventilatie optional THERMOTRONIC, care poate inlocui asadar climatizarea reglabila manual TEMPMATIC, poate raci sau incalzi habitaclul in mai multe moduri (FOCUS, MEDIUM si DIFFUSE). Astfel, ocupantii pot alege intre o racire sau incalzire mai directe sau mai difuze si mai lente.

Clasa V preia de la masinile mai mici Mercedes-Benz si tehnologii care tin de siguranta si confort – majoritatea oferite optional. Printre ele se numara sistem de camere video care arata pe ecran tot ce este de jur imprejurul masinii, sistemul de prevenire a coliziunilor COLLISION PREVENTION ASSIST, recunoasterea semnelor de circulatie, asistent pentru mentinerea benzii de circulatie, asistent faza lunga si tehnologia PRE-SAFE (care detecteaza un impact iminent si pregateste centurile de siguranta si airbag-urile pentru protectie optima a ocupantilor). Pentru o tinuta de drum optima, Mercedes-Benz poate echipa Clasa V si cu sistemul AGILITY CONTROL, suspensia limitand astfel inclinarea pe viraje a masinii.

Mercedes-Benz Clasa V pentru piata europeana este produs in Spania, in uzina Vitoria.

Date tehnice Mercedes-Benz Clasa V (sursa - Mercedes-Benz)

Lasa un comentariu