Acasa Romania Continental vrea sa angajeze 1.000 de oameni anul acesta in Romania

Continental vrea sa angajeze 1.000 de oameni anul acesta in Romania

de Vlad Barza

Logo Continental (sursa - 0-100.ro)

Continental Automotive, unul dintre cei mai mari furnizori din industria auto, planifica, in 2014, o marire a numarului de angajati cu aproximativ 7.000 de persoane pe plan mondial, iar efectivele din Romania vor creste cu circa o mie de persoane, a anuntat compania. Grupul german va ajunge la peste 185.000 de angajati pe plan mondial, dintre care 14.000 in tara.

In Romania intentia este de a angaja aproape 1.000 de persoane. Noii angajati vor fi din specializarile: inginer software, hardware sau mecanic, tehnicieni, electricieni, operatori de linie sau mecanici de intretinere, iar procesul de recrutare va fi simplificat utilizand o noua baza de date – IBM Kenexa.

„Din cele 1.000 posturi disponibile in Romania in 2014, jumatate vizeaza absolventii facultatilor tehnice: automatica, calculatoare, electronica, telecomunicatii, electrotehnica si mecanica”, spune directorul pentru cercetare si dezvoltare al concernului Continental in Romania, Christian von Albrichsfeld.

„In anul 2013, Continental a creat locuri de munca in special in China (aproximativ 1.800), Romania (aproximativ 1.500) si America de Nord (aproximativ 1.500)”, a declarat Directorul de Resurse Umane la nivel de concern, Elke Strathmann.

Pana la sfarsitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele  cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania unde grupul detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie  al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajati

Grupul german activeaza in domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, instrumentare, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri,

Cu o cifra de afaceri preliminara de aproximativ 33,3 miliarde de euro in anul 2013, grupul german se numara printre cei mai mari furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Continental are aproximativ 178.000 de angajati in 49 de tari.

Lasa un comentariu