Acasa Foto VIDEO, FOTO: Porsche Cayman GTS si Porsche Boxster GTS se prezinta. In Romania ajung in mai

VIDEO, FOTO: Porsche Cayman GTS si Porsche Boxster GTS se prezinta. In Romania ajung in mai

de Adrian Mitrea

Porsche Boxster GTS 2014 (sursa - Porsche)

Modelele Cayman si Boxster de la Porsche primesc fiecare versiunea GTS, care presupune o motorizare de 3,4 litri imbunatatita si sistem de suspensii adaptive oferit standard. Odata cu versiunile GTS cele doua modele primesc motorizari cu 15 CP mai puternice. In Romania vor fi disponibile incepand cu luna mai din acest an, a anuntat importatorul, Porsche Inter Auto Romania.

„Partea din spate modificata, farurile bi-xenon intunecate – cu Sistemul Porsche Dynamic Light (PDLS) ca dotare standard – si literele pe exterior, in negru lucios si fin, sunt cateva dintre trasaturile subtile, dar inconfundabile, ale noilor modele de top”, a anuntat Porsche, intr-un comunicat de presa.

Motoarele boxer cu sase cilindri montate in noile modele de top se bazeaza pe motoarele de 3,4 litri de la Boxster S si, respectiv, Cayman S. Datorita reglajului bine optimizat aceste modele pot sa livreze acum cu 15 CP (11 kW) mai mult. Acest lucru inseamna ca Boxster GTS are acum o putere de 330 CP (243 kW), in timp ce Cayman GTS dezvolta 340 CP (250 kW). Cuplul a crescut, de asemenea, cu zece Nm pe fiecare model. In plus, pachetul Sport Chrono este o caracteristica standard a ambelor masini sport cu motorul central. Astfel, impreuna cu sistemul PDK optional si cu butonul activ Sport Plus, Boxster GTS sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde, in timp ce Cayman GTS este chiar cu o zecime de secunda mai rapid.

In ceea ce priveste viteza maxima – pentru modelul cu cutie de viteze manuala in sase trepte (standard) – Boxster este primul dintre noile roadstere premium care depaseste limita de 280 km/h, atingand o viteza de 281 km/h. Cu o viteza maxima de 285 km/h, coupe-ul sport Cayman este chiar mai rapid. Noile modele de top sunt primele versiuni de doua locuri cu motorul central de la Porsche certificate in conformitate cu standardul Euro 6.

Ca si celelalte modele GTS de la Porsche, cele doua versiuni sunt rafinate in interior cu elemente Alcantara.

Cu noile modele, Porsche extinde acum principiul GTS la Boxster și Cayman. Asemeni modelelor Cayenne GTS și Panamera GTS, acestea sunt modele reprezentative pentru dinamica superioara pe segmentul lor. Combinatia de litere provine de la modelul Carrera 904 GTS, o masina de curse din anul 1963, care ar putea fi, de asemenea, inregistrata pentru a fi condusa pe drumurile publice. In anii 1980 și 1990, modelele 924 GTS și 928 GTS au cultivat acest principiu. Acesta a renascut in 2007, sub forma modelului Cayenne GTS si a fost ulterior pus de asemenea in aplicare pentru seria 911 si Panamera.

Noile modele vor fi lansate incepand cu luna mai 2014. In Romania, Boxster GTS are un pret de pornire de 62.923 Euro fara TVA (78.024 Euro cu TVA), si Cayman GTS va fi disponibil incepand de la pretul de 66.281 Euro fara TVA (82.188 Euro cu TVA).

Masinile Porsche sunt importate si comercializate in Romania prin Porsche Inter Auto (PIA) Romania.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor  cinci centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT. Grupul Volkswagen este actionar unic al Holdingului Porsche. De asemenea, Porsche Inter Auto Romania este distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley si Lamborghini.

Lasa un comentariu