Acasa Industrie Mercedes-Benz adauga al treilea schimb la uzina din Ungaria

Mercedes-Benz adauga al treilea schimb la uzina din Ungaria

de Vlad Barza

Mercedes Clasa B (sursa - HotNews)

Uzina Mercedes-Benz din Kecskemet va produce in trei schimburi din luna mai, datorita cererii in crestere pentru CLA si Clasa B, scrie Bloomberg. Uzina pentru care a fost si tara noastra „in carti” a produs 109.000 vehicule anul trecut.

Daimler a ales in 2008 sa construiasca o uzina in Ungaria, in detrimentul Romaniei, iar unitatea de la Kecskemet a fost inaugurata in martie 2012 si produce modelele CLA si Clasa B, capacitatea de productie fiind de 150.000 unitati/an.

Mercedes produce in Ungaria MPV-ul Clasa B si sedanul-coupe CLA, iar de la doua schimburi se va trece la trei schimburi din luna mai, urmand ca, in afara de intervalul luni-vineri, sa se lucreze si in anumite zile de sambata.

„Productia abia a putut tine pasul cu dezvoltarea dinamica a vanzarilor de compacte”, spune Dieter Zetsche, CEO al Daimler, adaugand ca timpii de asteptare pentru masinile comandate vor scadea datorita adaugarii acestui schimb.

Mercedes-Benz este multumita de evolutia vanzarilor de vehicule compacte si a adaugat in octombrie anul trecut un al treilea schimb la fabrica germana din Rastatt unde sunt produse modelele Clasa A, Clasa B si GLA. In plus, modelele Clasa A vor fi produse si de finlandezii de la Valmet Automotive.

Daimler are 3.400 de angajati la uzina ungara, care a produs anul trecut 109.000 unitati. Cresterile vanzarilor de compacte au facut ca Mercedes-Benz sa aiba cresteri procentuale peste cele al Audi si BMW, care din punctul de vedere al volumelor sunt per total peste Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu