Acasa Foto FOTO: Opel ADAM ROCKS, primele imagini cu masina de serie si informatii complete

FOTO: Opel ADAM ROCKS, primele imagini cu masina de serie si informatii complete

de Adrian Mitrea

Opel ADAM ROCKS (sursa - Opel)

Opel ADAM ROCKS, al doilea model in familia de modele ADAM, va fi lansat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-17 Martie), iar livrarile catre clienti vor demara in vara acestui an, cand vor fi anuntate si preturile. Fata de celelalte modele ADAM, ROCKS are garda la sol mai mare cu 15 mm si un aspect de mini crossover.

Pe langa aspectul usor diferit fata de restul gamei, Opel ADAM ROCKS primeste si un nou motor, turbo pe benzina, de 1 litru, cu trei cilindri, care poate dezvolta pana la 115 CP.

„Cel mai recent model din gama Opel de oras orientata spre lifestyle este un autovehicul de 3,74 metri cu o pasiune imensa pentru viata – atat in oras, cat si in afara acestuia. Prevazut standard cu un acoperis textil Swing Top retractabil, cu actionare electrica, armaturi de protectie specifice ale caroseriei si o garda la sol mai ridicata cu 15 mm, ADAM ROCKS deschide o noua nisa pe piata auto; este primul crossover urban cu trei usi si dimensiuni mici, cu o lungime mai mica de 4 metri. Pentru a da o nota mai individuala habitaclului, proiectantii Opel au dezvoltat noi elemente de design, decorative si tapiterii ale scaunelor intalnite exclusiv la modelul ADAM ROCKS”, a anuntat Opel, intr-un comunicat de presa.

Masina vine cu sistem automat de parcare – care parcheaza autovehiculul automat, fara ca soferul sa fie nevoit sa manevreze volanul – si cu noua generatie a sistemului infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel (cu ecran tactil de 7 inch). Acesta permite integrarea perfecta in autovehicul a functiilor smartphone cu ANDROID si Apple iOS.

Motorul 1.0 ECOTEC dezvolta o putere de pana la 115 CP si genereaza un cuplu de 166 Nm la turatii reduse (de la 1.800 rpm). Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injectie directa se caracterizeaza printr-un consum de carburant de 4,3 l/100 km si functioneaza impreuna cu o noua transmisie manuala cu sase trepte de viteza, compacta si eficienta, care permite schimbarea rapida si uniforma a vitezelor. Principalele tehnologii care sporesc eficienta acestui motor compact din aluminiu cu un turbocompresor „single scroll” sunt injectia directa, sincronizarea variabila a supapelor, o pompa de apa ce poate fi dezactivata (automat) si o galerie de evacuare integrata. Tehnologia Start/Stop face parte din sistem si este inclusa in dotarea standard. Noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injectie directa este disponibil in doua clase de putere: 66 kW/90 CP si 85 kW/115 CP.

„Pana acum, cel mai compact model comparabil este cu circa 40 cm mai lung. Aspectul robust, postura mai inalta si proportiile puternice, precum si acoperisul textil Swing Top pentru o experienta unica a conducerii in aer liber ii vor atrage cu siguranta pe cei care isi doresc libertate pe soselele orasului si dincolo de peisajul urban”, noteaza Opel.

Pe langa garda la sol mai inalta cu 15 mm fata de ADAM, versiunea ROCKS are unele parti ale sasiului modificate sau adaptate – inclusiv amortizoarele, arcurile, geometria suspensiei spate si sistemul de directie. Postura mai ridicata si mai lata este egalata de o gama de jante din aliaj standard de 17 inch si optionale de 18 inch. Acestea pot fi personalizate suplimentar cu noile cleme cu design „Wild” si culori diferite, speciale pentru modelul ROCKS, potrivit Opel.

Paleta de culori pentru ADAM ROCKS va include 18 culori pentru caroserie si 6 culori speciale pentru acoperis.

Acoperisul textil standard Swing Top este actionat electric, prin intermediul unui buton amplasat in partea din fata a capitonajului plafonului, si se pliaza in montantii C in 5 secunde. Oferind acces rapid la cerul liber, acest sistem nu afecteaza in nici un fel rigiditatea caroseriei sau functionalitatea autovehiculului: portbagajul poate fi deschis complet ca in cazul unui model hatchback, volumul de incarcare ramanand neschimbat.

„Intregul modul al acoperisului asigura o izolare fonica optima a habitaclului, iar materialul textil rezistent, cu trei straturi, are un strat central de neopren pentru o impermeabilitate si o durabilitate exceptionale. Acoperisul Swing Top este disponibil in trei culori exterioare – negru, maro inchis (Sweet Coffee) sau maro pal (Light Oak) – combinate cu diferitele culori ale acoperisului modelului ROCKS”, potrivit Opel.

Productia lui ADAM ROCKS va incepe in luna August din acest an, la Eisenach, Germania, iar comenzile si livrarile vor fi onorate tot din vara.

(sursa - Opel)

Lasa un comentariu