Acasa Mitsubishi Mitsubishi anunta trei concepte pentru Geneva: XR-PHEV, GC-PHEV si AR

Mitsubishi anunta trei concepte pentru Geneva: XR-PHEV, GC-PHEV si AR

de Adrian Mitrea

Concepte Mitsubishi Geneva 2014 (sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi va avea o prezenta importanta la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), nu cu unul, ci cu trei concepte. Acestea sunt Mitsubishi XR-PHEV, Mitsubishi GC-PHEV si Mitsubishi Concept AR. Compania auto japoneza Mitsubishi aniverseaza in acest an 40 de ani de prezenta in Europa.

In ceea ce priveste conceptul Mitsubishi XR-PHEV, acesta e un crossover compact, cu forma de coupe, si tractiune pe rotile din fata. Sistemul de propulsie hibrid este format dintr-un motor de 1,1 litri, turbo, cu injectie directa, plus un motor electric si o baterie de mare capacitate. Alte detalii tehnice nu au fost inca dezvaluite.

Mitsubishi GC-PHEV este un SUV veritabil, cu tractiune integrala permanenta. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor V6 pe benzina, de 3 litri, supraalimentat, care este cuplat la un o cutie de viteze automata cu opt viteze. Un motor electric, alimentat de la o baterie de mare capacitate, ajuta motorul pe benzina.

Mitsubishi Concept AR este o masina de familie (MPV) cu trasaturi de SUV. Sistemul de propulsie este de asemenea hibrid, dar nu la fel de puternic si de avansat ca la celelalte doua. Este vorba de un motor pe benzina de 1,1 litri, turbo, cu trei cilindri, ajutat de un motor electric de putere redusa, alimentat de la o baterie litiu-ion de 48V.

Mitsubishi sarbatoreste in acest an 40 de ani de prezenta in Europa.

Lasa un comentariu