Acasa Piata Auto In Singapore, vanzarile de masini de lux au scazut cu 90% din cauza interventiei Guvernului

In Singapore, vanzarile de masini de lux au scazut cu 90% din cauza interventiei Guvernului

de Vlad Barza

Rolls Royce Phantom (sursa - Rolls Royce)

In Singapore, una dintre cele mai bogate tari de pe glob, vanzarile de supercar-uri au scazut cu 90% ca efect al masurilor guvernamentale gandite sa mai limiteze inegalitatile sociale, scrie Financial Times. Taxele mari de inmatriculare si cresterea plafonului de avans ce poate fi dat la cumparare au dus la prabusirea pietei.

Singapore este una dintre tarile cu cele mai mari venituri pe cap de locuitor, micul stat asiatic fiind celebru si pentru amenzile foarte mari. In tara de 5,3 milioane de oameni existau peste 60.000 de milionari in dolari, iar estimarile sunt ca se va ajunge la 133.000 in 2015.

Totusi, autoritatile au decis sa ia masuri pentru limitarea diferentelor dintre bogati si saraci si a intervenit dur pe piata masinilor super-scumpe, descurajand cumpararea acestora pana la niveluri ce au redus vanzarile cu 80-90%.

Ferrari, Maserati, Lamborghini, McLaren si Rolls-Royce si-au vazut vanzarile prabusindu-se din cauza unor taxe imense de inmatriculare care au ajuns, de exemplu, la 140.000 de dolari pentru un McLaren de un milion de dolari.

In plus, suma minima ce poate fi data ca avans la cumpararea unei masini scumpe a fost crescuta pentru ca mai putini sa isi permita sa ia un credit. Evident ca dealerii auto sunt extrem de suparati si spun ca Guvernul ar fi avut de castigat prin intrarea unor bani in tara.

Si in anii ’60 Guvernul a introdus masuri similare pentru ca deja aparusera ambuteiaje si drumurile nu mai faceau fata. De atunci Singapore s-a modernizat enorm insa si infrastructura este printre cele mai noi din lume.

4 comentarii

catalin 6 februarie 2014 - 15:06

E ridicol ,daca banii aia sint obtinuti cinstit ,daca respectivi au platit taxe care e problema ??? Daca nu sint obtinuti cinstit la puscariei cu ei ! Legea pare initiata de un concetatean de-al nostru ,unul Ion I. .

Reply
M&Ms 6 februarie 2014 - 16:10

Nu sunt chiar asa de mari. Cine are sa dea 1M pe o masina sigur isi permite taxa de 0,14M.
Iar partea cu creditul pentru asa ceva e cel putin hilara.

Reply
sss 6 februarie 2014 - 18:05

@M&M: nu e chiar asa zic eu. daca faci proportia, la o masina de 10 000 iti cinvine sa platesti taxe de prima inmatriculare 1400? nu iti convine nici 140 …

Reply
Adm 6 februarie 2014 - 20:03

@sss…..cine are buget de masina 10.000, il va afecta mult mai tare cei 1400 decat cel ce va da 140 de mii taxa la un milion masina. Tu nu realizezi ce inseamna nu sa ai un milion, ci sa-ti permiti o masina de un milion.

Reply

Lasa un comentariu