Acasa Foto VIDEO, FOTO: Conceptul Renault KWID prefigureaza lansarea unui nano SUV

VIDEO, FOTO: Conceptul Renault KWID prefigureaza lansarea unui nano SUV

de Adrian Mitrea

Renault KWID Concept (sursa - Renault)

Febra SUV-urilor continua sa creasca in randul producatorilor auto, iar de la Renault vedem conceptul KWID, prezentat in India, la Salonul Auto de la Delhi. Renault KWID prefigureaza un SUV mai mic decat Captur sau Nissan Juke, in categoria unde exista Fiat Panda 4×4 si unde va intra si Opel ADAM ROCKS in curand.

Renault KWID este primul concept al marcii franceze care debuteaza in afara Europei, Renault aratandu-si astfel interesul pentru asa-zisele piete noi. Masina beneficiaza de tractiune 4×2.

Cel mai interesant element al acestui concept este insa o drona, numita Flying Companion, care poate survola masina in baza unui program prestabilit, cu coordonare prin GPS, sau intr-un mod manual, utilizand tableta multimedia din masina.

Flying Companion decoleaza de pe masina si poate fi util pentru a observa traficul din fata sau pentru a fotografia peisajul, spune Renault.

Motricitatea este asigurata de un propulsor de 1,2 litri pe benzina, turbo, cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj EDC. De asemenea, Renault KWID este gandit si ca masina electrica.

1 comentariu

capatu` satului 5 februarie 2014 - 13:51

masina e frumoasa, dar n`are nici o sansa la productia de serie,
nu reusesc sa inteleg de ce Renault nu doreste sa produca pick up, desi are in portofoliu Duster si Koleos,
construirea unui pick up bazat pe Duster sau Koleos ar insemna cheltuieli mai mici decat constructia de la 0 a unui nou model…- Africa si Orientul Apropiat reprezinta o piata foarte mare pt. pick up.

Reply

Lasa un comentariu