Acasa Industrie VIDEO: Marea Britanie estimeaza ca in 2016 va reveni la productia auto pe care o avea in 1972

VIDEO: Marea Britanie estimeaza ca in 2016 va reveni la productia auto pe care o avea in 1972

de Adrian Mitrea

Nissan Qashqai (sursa - Nissan)

Productia auto din Marea Britanie va reveni in 2016 la circa 1,92 milioane unitati, volum care nu a mai fost atins din 1972, anul in care au fost produse cele mai multe masini in Regatul Unit. Productia auto britanica s-a aflat in declin permanent din 1972 incoace, iar pe o tendinta ascendenta a reintrat incepand cu anul 2012.

Estimarile arata ca 2017 va fi anul in care vor fi produse peste doua milioane masini in Marea Britanie, ceea ce va reprezenta prima data in istoria tarii cand fabricatia de masini va trece de pragul de doua milioane de unitati.

Anul trecut productia auto din Regat a urcat cu 3,1% fata de 2012, la peste 1,5 milioane unitati – cel mai ridicat nivel din 2007 incoace.

Industria auto britanica a inceput sa-si revina semnificativ odata cu consolidarea activitatilor de productie ale Nissan la nivel local (Sunderland) si multumita relansarii marcilor Jaguar si Land Rover, a caror diversificare a gamei de produse a fost sustinuta puternic de indienii de la Tata Motors, dupa achizitionarea celor doua branduri. De asemenea, diversificarea gamei MINI a avut o contributie deosebita.

4 comentarii

Klaus_CT 23 ianuarie 2014 - 13:17

Cine poate numi un producator englez care sa nu apartina unor producatori din alte tari?
Vauxhall apartine GM, Mini apartine BMW, Jaguar tine de TATA Motors s.a.m.d.
Marea Britanie nu mai are productie auto care sa apartina unor producatori autohtoni. Au vandut rand pe rand, de-a lungul anilor, toate marcile auto pe care le detineau.
In Marea Britanie mai exista doar producatori de nisa, de genul Connaught Motor Company, Westfield, Lotus, Mc Laren, Noble sau Morgan.

Reply
Adrian Mitrea 23 ianuarie 2014 - 14:23

Si nu i-am auzit sa strige "Nu ne vindem tara!"
Auzi tu, sa le cumpere industria auto germanii, japonezii si indienii – fosti colonisti. E ironic, dar asta e viata.

Reply
Klaus_CT 23 ianuarie 2014 - 14:30

Stii cum se "razbuna" ei, mai ales pe nemti? In toate testele auto sau marea majoritate a acestora, claseaza modelele VW de la locul 2 in jos :))
Nu este gluma sau altceva, urmareste testele din UK si o sa vezi ca in general treaba asta se confirma.

Reply
Nautilus 26 ianuarie 2014 - 22:38

De fapt articolul ar fi trebuit reformulat în "Marea Britanie speră că va reveni în 2016 la situaţia din 1972, anul în care au fost produse cele mai multe maşini, fiindcă pe atunci produceau maşini."

Între 1972-1992 au produs maşini adevărate numai câţiva producători de lux. Marea majoritate au produs troace: Austin Allegro, Austin Metro, Morris Marina, Rover Seria 400, aproape toate Triumph de după 1975, frumoase pe afară şi putrede prin toate părţile mecanice, ba chiar şi o mare parte dintre Jaguarii anilor '80, care la noi au ajuns la REMAT.

Deci abia-abia se ajunge la normalitate, nu la o "realizare măreaţă", vorba Răposatului Ceaşcă.

Reply

Lasa un comentariu