Acasa Anvelope Negocieri dure, cu luari de ostatici, la o uzina Goodyear din Franta

Negocieri dure, cu luari de ostatici, la o uzina Goodyear din Franta

de Adrian Mitrea

Concept Anvelopa Goodyear (sursa - Goodyear)

Doi directori ai unei uzine din Franta a producatorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber au fost luati, luni, 6 ianuarie, ostatici de membrii unui sindicat si alti angajati, ca urmare a unei negocieri dure legata de salariile compensatorii care trebuie platite in urma inchiderii fabricii din Amiens, relateaza presa internationala.

Cei doi sefi retinuti ca ostatici sunt directorul si seful departamentului de resurse umane au fost retinuti. Ei vor fi tinuti ostatici pana cand salariatii vor avea garantii ca vor fi incepute „negocieri reale” in privinta bonusurilor si pachetelor de salarii compensatorii pentru toti angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati, reiese din declaratii ale lui Mickael Wamen, liderul sindicatului CGT la uzina Goodyear din Amiens, Franta.

Goodyear Tire & Rubber are in total circa 3.000 de angajati in Franta si in urma cu un an a anuntat ca va inchide fabrica din Amiens, unde lucreaza aproximativ 1.200 de oameni. Iata ca producatorul american de anvelope se confrunta cu dificultati in aplicarea acestei decizii si se „loveste” de protestele sindicatului CGT, unul dintre cele mai mari din Franta.

In motivatia pentru inchiderea fabricii, Goodyear a invocat competitivitatea scazuta si esecul planului de a creste productivitatea.

Lasa un comentariu