Acasa Industrie Philippe Varin de la Peugeot-Citroen devine seful asociatiei constructorilor auto europeni

Philippe Varin de la Peugeot-Citroen devine seful asociatiei constructorilor auto europeni

de Vlad Barza

Philippe Varin (sursa - Wikimedia Commons)

Philippe Varin, sef al PSA Peugeot-Citroen, a fost numit presedinte al ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile), inlocuindu-l pe Sergio Marchionne, sef al aliantei Fiat-Chrysler. Varin nu va conduce mult asociatia fiindca in 2014 se va retrage de la sefia PSA si atunci va fi inlocuit si de la presedintia ACEA. Varin are 61 de ani, iar din 2009 este CEO al companiei franceze.

In ultimii doi ani ACEA a fost condusa de Sergio Marchionne, sef al Fiat si Chrysler, un personaj vocal care s-a certat cu rivalii din industrie, mai ales de la Volkswagen Group.

Varin il inlocuieste acum pe Marchionne in functia de presedinte al ACEA, insa nu va sta un mandat intreg de un an fiindca va fi inlocuit la sefia PSA de Carlos Tavares, fost director operational la Renault.  Varin nu va mai putea ocupa functia de presedinte al ACEA daca nu va mai detine o functie in industria auto.

Varin are 61 de ani, din 2003 in 2009 a fost sef al grupului siderurgic Corus, iar din 2009 este sef al PSA.

Membrii ACEA sunt BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT., Ford of Europe, General Motors Europe, Hyundai Motor Europe, IVECO SpA., Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars si Volvo Group.

Lasa un comentariu