Acasa Audi Audi va prezenta in ianuarie la Detroit un concept care da indicii despre viitoarele SUV-uri mici ale marcii

Audi va prezenta in ianuarie la Detroit un concept care da indicii despre viitoarele SUV-uri mici ale marcii

de Vlad Barza

Audi "Show Car" (sursa - Audi)Audi a prezentat cateva schite ale unui concept „crossover-coupe” care va fi prezentat in ianuarie la Salonul Auto de la Detroit (14-27 ianuarie). Masina este cu 20 cm mai scurta decat Q3 si ofera indicii despre cum vor arata SUV-urile mici ale marcii, germanii confirmand recent ca din 2016 vor produce si Q1.

Conceptul e prezentat ca fiind un crossover care sa fie folosit zi de zi pe orice tip de drum, iar ca si caracteristici, conceptul este definit ca „agil, compact si versatil”.

La nivelul farurilor si a grilei radiatorului se gasesc trasaturi introduse in noul limbaj de design care a debutat pe conceptul Sport quattro  prezentat in octombrie la Frankfurt, iar Audi lasa de inteles si ca masina poate primi propulsie hibrida, ca parte a gamei E-tron.

Compania germana spune ca acest concept are atat trasaturi de off-road, cum ar fi garda la sol inalta, dar si elemente sport. Cu siguranta ofera insa detalii despre cum va arata al patrulea SUV al gamei: Q1

Audi a anuntat pe 2 decembrie ca va lansa un SUV de mici dimensiuni in 2016, parte a strategiei de a-si creste gama de la 49 de modele in prezent la 60 de modele pana in 2020, data pana la care Audi estimeaza ca va trece de doua milioane automobile vandute pe an. Audi Q1 va completa oferta de SUV-uri Audi, alaturi de Q3, RS Q3, Q5, SQ5 si Q7.

Producatorul auto german spune ca in prezent cel mai bine vandut SUV al sau este Q5, care contabilizeaza peste jumatate dintre vanzarile de modele Q. La nivel mondial SUV-urile Q au o pondere de 28% in vanzarile Audi, iar prin introducerea de noi derivate, reimprospatarea modelelor Q existente si prin adaugarea lui Q1 Audi spera ca vanzarile de SUV-uri sa reprezinte 35% din vanzari, pana in 2020.

De cand a lansat primul SUV Q, in 2007, si pana in prezent, Audi a comercializat 1,5 milioane de SUV-uri. Q1 va fi produs in Germania, la Ingolstadt,

Audi Show car schita de interior (sursa - Audi)

Lasa un comentariu