Acasa Anvelope Continental incepe productia de anvelope de 20 de inch la fabrica de la Timisoara unde investitiile totalizeaza 30 milioane euro anul acesta

Continental incepe productia de anvelope de 20 de inch la fabrica de la Timisoara unde investitiile totalizeaza 30 milioane euro anul acesta

de Vlad Barza

Fabrica de la Timisoara (sursa - Continental)

Continental Automotive a inceput productia de test pentru anvelope de 20 de inch la Timisoara, investitiile totale in unitate ridicandu-se la circa 30 milioane euro in 2013, cam la nivelul anului trecut, a spus la un eveniment de presa Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii. Compania are peste 2.000 de angajati la uzina care a inceput productia acum 13 ani cu anvelope de 13 inch.

Ohlwein a spus ca anul trecut au fost investite 29 milioane euro, iar anul acesta se va investi in diverse utilaje si proiecte de extindere si mediu o suma apropiata. Compania a inceput productia de test pentru anvelope de 20 de inch destinate unor masini de varf de gama, iar pentru asta nu a fost nevoie de o noua linie de asamblare, ci de adaugarea unor utilaje noi la liniile existente.

La Timisoara productia de anvelope scazuse in 2012 la 14 milioane, dupa maximul de 14,8 milioane din 2011, insa seful fabricii spune ca anul acesta estimarile arata 15 milioane de anvelope.

Numarul de angajati este de putin peste 2.000 in prezent si ar trebui sa creasca pana la 2.100 spre jumatatea lui 2014. Printre clientii fabricii se numara Dacia-Renault, General Motors, Fiat, Ford, Nissan, Volkswagen, Suzuki, Iveco si Toyota. Compania a inceput si productia de anvelope destinate VAN-urilor, precum Mercedes Sprinter.

Investitiile grupului german la producatorul de anvelope din Timisoara au depasit 300 de milioane de euro, in ultimii 13 ani.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group, cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si  trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent circa 12.000 de angajati in Romania.

Lasa un comentariu