Acasa Evenimente FOTO: Cum a fost lansat Jeep Grand Cherokee facelift in Romania, in 25 de imagini

FOTO: Cum a fost lansat Jeep Grand Cherokee facelift in Romania, in 25 de imagini

de Adrian Mitrea

Lansare Jeep Grand Cherokee Facelift in Romania (sursa - Dragos Savu / AutoItalia)

Versiunea restilizata a SUV-ului Jeep Grand Cherokee a fost lansata oficial in Romania, iar printre principalele modificari aduse de facelift se numara o noua cutie de viteze automata, ZF cu opt trepte (fata de sase trepte in trecut), faruri redesenate – acum bixenon si cu tehnologie LED pentru luminile diurne, sistem de infotainment nou, cu ecran tactil de 8,4 inch si instrumente de bord complet noi, compuse dintr-un afisaj de 7 inch plus indicatoare analogice pe laterale.

In materie de siguranta, Grand Cherokee dispune acum si de cruise control adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu sistem de averizare in caz de coliziune iminenta.

In total sunt disponibile cinci versiuni de echipare: Laredo, Limited, Overland, SRT si Summit. O lista completa cu dotari, echipari, preturi si date tehnice poate fi descarcata de AICI. SUV-ul poate fi comandat fie cu un motor turbo diesel V6 de 3 litri (190 CP si 250 CP), fie cu unul pe benzina, V8, de 6,4 litri (HEMI), de 468 CP.

click aici pentru galeria foto

Lansat initial in 1992, Jeep Grand Cherokee a ajuns la a patra generatie in 2010, iar acum in 2013, aceasta a patra generatie a primit un facelift. Pe piata romaneasca masina se poate comanda de doua luni, insa evenimentul oficial de lansare a avut loc in zilele de 10 si 11 octombrie, printr-un test drive pe ruta Bucuresti-Predeal (Susai)-Bucuresti cu Grand Cherokee si Wrangler.

Pe langa modificarile mentionate mai sus, Grand Cherokee vine si noi optiuni privind jantele, culorile exterioare si interioare. Unele finisaje din interior sunt executate manual si exista posibilitatea de a alege ornamente din „lemn cu pori deschisi”.

Jeep Grand Cherokee ofera ca dotare de serie pe versiunile Overland, Summit si SRT, acoperis amovibil actionat electric CommandView ce se extinde de la parbriz pana la partea posterioara a autovehiculului, oferind o vizibilitate perfecta atat pe suprafete on-road cat si off-road. CommandView este alcatuit din doua panouri vitrate, primul panou deschizandu-se catre partea posterioara si oferind o suprafata vitrata de doua ori mai mare decat cea a unui acoperis amovibil traditional. Panoul posterior este fix, ofera o mai buna patrundere a luminii in habitaclu si o panorama deosebita pasagerilor celui de-al doilea rand de scaune. Sistemul este dotare standard si este echipat cu un parasolar actionat electric ce ofera protectie persoanelor ce nu doresc contactul cu soarele. CommandView este dotare standard pentru versiunea Overland, Summit si SRT si dotare optionala pentru versiunea Limited.

Noua versiune de varf de gama Summit ofera un nivel calitativ mult mai ridicat. La versiunea Summint, scaunele din piele Premium Natura-Plus sunt disponibile in doua culori Black sau Jeep Brown cu tenta aramii pe manelere portierelor si la aeratoare. Cusaturile cu tenta aramie infrumuseteaza plansa de bord din piele, scaunele, portierele si cotiera centrala, reprezentand o caracteristica unica a echiparii Grand Canyon disponibila doar pentru versiunea Summit. O alta particularita a versiunii Summit este reprezentata de tapiterie imitatie piele de caprioara ce imbraca montantii anteriori si plafonul autovehiculului.

Grand Cherokee SRT ofera un nivel de echipare exclusiv denumit Laguna ce este caracterizat de scaune si tapiterie din piele disponibile in doua culori diferite: Torque (Black) si Sepia.

Habitaclul prezinta detalii stilistice exclusive inspirate de lumea competitionala, detalii precum insertii din fibra de carbon pe tabloul de bord si pe panourile portierelor, noul volan tip sport cu trei spite SRT din piele perforata, cu incalzire si dotat cu padele schimbare trepte viteza integrate in design si ergonomie. Noutate versiunii SRT este reprezentata de noul buton „Launch Control”, situat pe consola centrala direct in spatele selectorului treptelor de viteza: aceasta functie permite controlul performantelor la accelerare.

Suspensiile pneumatice Quadra-Lift sunt dotare de serie pe versiunile Overland si Summit si permit varierea garzii la sol a autovehiculului pe cinci niveluri diferite pentru a ajunge la o garda la sol maxima de 28 cm.

„Cred ca in fiecare luna vom livra intre 30-40 de unitati Grand Cherokee”, a declarat pentru 0-100.ro Israel Meir, directorul general executiv (CEO) al AutoItalia, importatorul Jeep pe plan local.

El a precizat ca anul viitor, in 2014, vanzarile lunare ar putea fi chiar mai mari, SUV-ul Grand Cherokee inregistrand comenzi peste asteptari.

Israel Meir (sursa - Dragos Savu / AutoItalia)

Lasa un comentariu