Acasa Curiozitati Un Porsche 911 vechi de 40 de ani este expus in cel mai nou showroom din Romania al marcii germane

Un Porsche 911 vechi de 40 de ani este expus in cel mai nou showroom din Romania al marcii germane

de Adrian Mitrea

Porsche 911 T din 1973 (sursa - Costin Ganescu)

Un Porsche 911 vechi de 40 de ani a ajuns in Centrul Porsche Bucuresti, cel mai nou si mai mare complex auto din Romania in care este reprezentata marca sport germana Porsche. Proprietarul ei, un roman, povesteste ca s-a indragostit de Porsche uitandu-se la serialul Dallas.

Produsa pentru Statele Unite ale Americii, masina a revenit in Europa cu 30.000 mile la bord si a fost adusa in Romania in anul 2010. Posesorul acestui 911 din 1973 (cu motor de 2.400 cmc si 140 CP) este Costin Ganescu, pasionat de automobile retro si participant la competitii de profil.

”Pentru toti, cred, pasiunea pentru Porsche incepe din copilarie. La mine, ea a inceput devreme, cu serialul Dallas – dintre toate masinile din film, favorita mea era un Porsche negru”, a declarat Costin Ganescu.

Membru al Retromobil, Costin Ganescu a participat cu coupe-ul sau Porsche la raliurile organizatiei si la cursele de viteza in coasta, grupa de vehicule istorice.

„Si dupa 40 de ani, fuge in continuare exact cu cat arata pe ceas – 210 km/h. In anii in care am participat la concursul de viteza in coasta, chiar am mers si nu am avut nicio problema cu ea. Iar colegii erau destul de intrigati ca nu se strica. Fiecaruia ii mai cadea cate ceva, se mai spargea un furtun…, Porsche-ul meu nu avea nimic… E un 911 veritabil, ce sa mai zic…”, a spus Ganescu.

El a ajuns anul acesta la Slovakia Ring, la evenimentul Porsche care a reunit toate generatiile de 911 produse in 50 de ani si proprietari de vehicule noi si istorice din lumea intreaga.

Porsche Inter Auto (PIA) Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Rețeaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul a cinci centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si Seat. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

PIA este de asemenea importator si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley, Lamborghini si Porsche in Romania, pentru aceasta din urma comercializand modelele Cayenne, Panamera, 911, Boxster si Cayman.

Lasa un comentariu