Acasa Industrie Grupul Honeywell a inaugurat la Ploiesti o fabrica de placute de frana unde vor lucra 300 de oameni

Grupul Honeywell a inaugurat la Ploiesti o fabrica de placute de frana unde vor lucra 300 de oameni

de Vlad Barza

(sursa - Honeywell)

Grupul Honeywell care dispune in Romania de doua uzine si are 2.200 de angajati, a inaugurat la Ploiesti o fabrica ce produce placute de frana ce ajung si in regiuni indepartate, precum China sau Mexic. Acum lucreaza 220 de oameni la fabrica, iar pana in 2015 se va ajunge la 300.

Constructia fabricii a inceput spre final de 2011, productia a demarat in noiembrie 2012, iar pana in august anul acesta au fost produse doua milioane de placute de frana. Capacitatea anuala va ajunge la 10 milioane de placute, iar planul de inevstitii pana in 2015 este de 57 milioane euro. Premierul Victor Ponta a participat la evenimentul de inaugurare.

Fabrica de materiale de frictiune are 14.000 mp si se afla in parcul industrial West Park de langa Ploiesti.

Honeywell in lume

Grupul are 132.000 de angajati in 1.300 de locatii din 70 de tari. Grupul a avut vanzari de 37,7 miliarde dolari anul trecut, din care 54% au fost in afara SUA. Defalcat pe divizii, in 2012 Aerospace a avut vanzari de 12 miliarde dolari, Automation and Control Solution a vandut de 15,9 miliarde dolari, iar diviziile Performance Materials and Technologies si Transportation Systems au avut impreuna sub 10 miliarde dolari.

Istoricul Honeywell in Romania

Compania Honeywell este prezenta in Romania din anii ¬60, cand au fost stabilite primele colaborari cu societati romanesti, oferindu-se la acea data sisteme conventionale de masura si control. In anul 1978, Honeywell a livrat primul sistem de control distribuit din Romania, tip TDC 2000, instalat in Rafinaria Petrobrazi pentru instalatia de fenol-acetona.

In 1993 Honeywell deschide prima sa reprezentanta de vanzari in Romania. Anul 1998 a insemnat infiintarea primei companii Honeywell cu personalitate juridica romana (Honeywell Controls, ulterior Honeywell Romania srl).

Apoi, fuziunea la nivel global intre AlliedSignal si Honeywell in anul 1999 a determinat integrarea, in grupul Honeywell, a fabricii de turbosuflante din Bucuresti.

In anul 2005, ca urmare a achizitionarii companiei Novar de catre Honeywell, fabrica de la Lugoj devine a doua unitate de productie din Romania, avand ca domeniu de activitate proiectarea, producerea si comercializarea de sisteme electronice de siguranta a vietii.

In anul 2009, a fost infiintata compania Honeywell International Services, care este un centru regional si global de servicii suport centralizate pentru divizia Sisteme de Transport si Corporatie.

In Romania, compania Honeywell este reprezentata in prezent prin cinci entitati legale, trei localizate in Bucuresti, iar celelalte in Lugoj, respectiv Ploiesti.

Liniile de business ale Honeywell Romania

Divizia Process Solutions furnizeaza solutii de automatizari si control adresate managementului proceselor industriale.

Divizia Building Solutions (HBS) furnizeaza solutii integrate de automatizare a cladirilor, siguranta si protectia antiincendiu, sisteme de securitate, managementul energiei (electrica, termica etc.), sisteme de ventilatie si conditionare a aerului.

Divizia Environmental Combustion and Controls (ECC) livreaza produse destinate sistemelor de ventilatie si conditionare a aerului si  servicii de utilitati aferente cladirilor publice si rezidentiale,

Divizia Life Safety (HLS) livreaza produse destinate controlului cladirilor din punct de vedere al protectiei la incendiu, precum si instrumente de monitorizare a starii bolnavilor.

(sursa - Honeywell)

Lasa un comentariu