Acasa Revista Presei Revista presei, 4 oct: Guvernul a ajuns la un compromis cu Ford pentru niste penalitati. Dacia scade in Germania

Revista presei, 4 oct: Guvernul a ajuns la un compromis cu Ford pentru niste penalitati. Dacia scade in Germania

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Fuziunile si achizitiile din sectorul furnizorilor de componente automotive ar putea scadea cu pana la 25%, in 2013, pana la circa 180 de tranzactii derulate la nivel global, dar valoarea medie a unei tranzactii ar putea creste, ceea ce va duce la un total de 14 miliarde dolari al tranzactiilor din sector, semnificativ mai mare decat in ultimii doi ani, potrivit unui studiu PwC, citat de capital.ro.

Guvernul a decis sa ajunga la un compromis cu Ford si sa compenseze partial penalitatile pe care compania trebuie sa le achite, pentru nerealizarea la Craiova a numarului de masini la care s-a angajat, cu pretinse daune de mediu invocate de acesta, dupa ce investitorul s-a adresat Curtii de Arbitraj, informeaza Ziarul Financiar.

Noua generatie Qashqai, pe care marca japoneza o va prezenta la Geneva in martie 2014, va aduce modificari stilistice importante, dar si o serie de motoare noi, scrie Automarket.ro.

Compania Belaz din Belarus pretinde ca are cea mai mare basculanta din lume, capabila sa transporte o incarcatura de 496 tone, relateaza voom.ro.

Bentley GTX este cea mai noua creatie Onyx Concept, titreaza ProMotor.ro.

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Germania au scazut in septembrie cu 18,7%%, la 2.691 de unitati, in timp ce piata s-a contractat cu 1,2%, la 247.199 de unitati, potrivit datelor publicate de oficiul german pentru inmatriculari auto KBA, relateaza wall-street.ro.

Comisia Europeana a aprobat un ajutor in valoare de 20,5 milioane de euro acordat de Franta companiei Renault pentru un proiect de cercetare si dezvoltare in domeniul propulsie hibride la vehiculele utilitare, potrivit informatiiauto.ro.

Lasa un comentariu