Acasa Romania Proprietarii AutoItalia vor sa preia importurile Subaru in Romania

Proprietarii AutoItalia vor sa preia importurile Subaru in Romania

de Adrian Mitrea

Subaru Forester 2013 (sursa - Subaru)

Cativa investitori israelieni, printre care Mediterranean Car Agency, proprietarul AutoItalia, si Shlomo, care detine New Kopel, sunt interesati sa preia importurile autovehiculelor Subaru in Romania, scrie Globes. Importurile ar putea fi preluate de la actualul importator, Subaru Motors Trading – companie subordonata grecilor de la Subaru Motors Hellas, care controleaza importurile Subaru in regiunea Balcanilor.

In primavara anului 2013 au aparut in presa primele informatii potrivit carora Fuji Heavy Industries, producatorul autovehiculelor Subaru, nu va innoi licenta de importator a Subaru Motors Trading, care expira 31 martie 2014.

Globes noteaza ca franciza Subaru a fost obtinuta de curand de afaceristul israelian Michael Levy, prin Mediterranean Car Agency, aceeasi firma care detine AutoItalia, importatorul Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Jeep, Fiat Autovehicule Comerciale si Infiniti in Romania.

Grupul Shlomo, controlat de Shlomo Shmeltzer, este de asemenea interesat de franciza Subaru in Romania. Acest Grup este prezent in Romania prin grupul de firme New Kopel (cinci companii: SIXT Rent a Car, SIXT New Kopel, Union Motors, Auto Import New Kopel si AAA Auto New Kopel.

Subaru are o prezenta slaba pe piata de automobile in Romania, cu cota de piata de circa 0,5%.

1 comentariu

sti 10 februarie 2014 - 21:23

sper in sfirsit sa avem si noi un importator serios care sa puna accent pe servisare si dupa aceea pe vinzare cum am intilnit la singurul servis subaru din Pitesti .

Reply

Lasa un comentariu