Acasa Industrie Renault incepe constructia uzinei din Algeria unde primele masini vor fi asamblate in noiembrie 2014

Renault incepe constructia uzinei din Algeria unde primele masini vor fi asamblate in noiembrie 2014

de Vlad Barza

Oficialii Renault si cei ai Algeriei (sursa - Renault)

Renault a inceput constructia unei noi uzine auto pe sol african in Algeria, langa orasul Oran. Proiectul a fost mult timp sub semnul intrebarii din cauza neintelegerilor dintre companie si statul nord-african, iar primele masini Renault Symbol vor iesi din noiembrie 2014 pe portile uzinei. A doua faza ar trebui sa fie gata in 2019, avand ca efect triplarea capacitatii de productie.

Compania mixta se numeste Renault Algerie Production, iar in prima faza capacitatea de productie este de 25.000 masini Renault New Symbol/an. Compania spune ca initial vor fi create 350 de locuri de munca, o parte dintre angajati fiind deja selectati, urmand sa fie trimisi la training.

Proiectul este sutinut de statul algerian cu care insa Renault a avut o serie de neintelegeri legate mai ales de locul unde se va construi uzina, cele doua parti avand opiniii diferite.

Costul realizarii uzinei este de 50 milioane euro, Renault contribuind cu 49% din fonduri si statul algerian, cu 51%, Uzina va produce Renault Symbol, model care este asamblat si la Mioveni, fiind foarte asemanator cu noua generatie Dacia Logan.

Uzina algeriana va produce doar pentru piata locala unde este cererea pentru masinile Renault si Dacia, spre exemplu Symbol gasindu-si 12.000 de clienti din martie si pana acum.

A doua faza de extindere ar trebui sa fie gata in 2019 cand capacitatea de productie ar trebui sa fie de 75.000 masini/an cu un grad de integrare locala de 42%.

Lasa un comentariu