Acasa Dacia VIDEO: Duster facelift in detaliu la standul Dacia de la Salonul Auto de la Frankfurt

VIDEO: Duster facelift in detaliu la standul Dacia de la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Facelift la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 (sursa - 0-100.ro)

Dacia Duster facelift vine si cu schimbari neanuntate oficial de producatorul auto de la Mioveni, dupa cum reiese din primul contact cu masina la standul Dacia de la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie). Esapamentul final a fost repozitionat, fetele de usi au capatat un finisaj textil de inalta calitate, cu romburi in relief, iar portbagajul are o noua acoperitoare, din material rigid, care acum se ridica odata cu hayonul. Toate acestea, dar si cum arata Duster „pe viu”, poti vedea in clipul de mai jos.

Pe scurt, Duster facelift mai vine cu:

  • Un exterior mai modern si un interior profund schimbat, cu tapiterii noi si o noua plansa de bord
  • Mai multe echipamente la acelasi pret: Dacia Media Nav, regulator si limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil in echiparea standard, o evolutie la nivelul calitatii percepute, un design nou si o modularitate imbunatatita
  • Un nou motor pe benzina, 1.2 TCe de 125 CP, cu un consum de carburant mixt de 6 litri/100 km
  • Pentru versiunile fara Media Nav este disponibil Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth si prize USB si AUX-IN
  • Garantie de 3 ani sau 100.000 km (care termen este atins primul)

In partea frontala se remarca noul calandru cu bandouri orizontale cromate si o noua grila a radiatorului, incadrata de blocuri optice redesenate, care integreaza de acum si lumini de zi.

“Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus inca de la inceput pe clientii nostri, pastrand totodata proportiile initiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fara a renunta la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster isi reafirma caracterul puternic, dar pastreaza genele initiale”, a declarat David Durand, Director de Design al gamei Dacia, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru poze oficiale

Noile bare de pavilion longitudinale (optionale) poarta inscriptia Duster si pot sustine o greutate de pana la 100 kg. Sunt disponibile noi jante din aluminiu, de 16 inch, cu aspect “dark metal”. In partea din spate se pot observa noi blocuri optice ce reiau linia stilistica a partii frontale, in special prin prezenta elementelor cromate. Ornamentul de esapament cromat, precum si noua inscriptie “4WD”, completeaza evolutiile de design exterior.

Este disponibila si o noua culoare, Gris Comete.

De asemenea, Dacia Duster vine cu un alt interior, inspirat din cel al noilor Logan si Sandero. Au fost mutate comenzile pentru geamuri pe portiera soferului (cu impuls pentru sofer), instrumentele de bord sunt noi, preluate de la noile Logan si Sandero, este disponibil sistemul multimedia Media Nav, precum si senzori de parcare, limitator de viteza si tempomat (cruise control, regulator de viteza).

Plansa de bord, complet redesenata, dispune de o consola centrala incadrata de doua baghete verticale ce accentueaza impresia de robustete.

“Dacia Duster propune patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare. Scaunele cu un design nou ofera un plus de confort pasagerilor, in timp ce spatarul banchetei spate a fost ranforsat. Nuantele disponibile la interior, mai sobre, intaresc caracterul masculin al noii Dacia Duster si apartenenta sa la universul 4×4″, noteaza Dacia.

Pentru a accentua si mai mult aspectul robust si personalitatea Dacia Duster, clientii au la dispozitie doua pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack “Adventure”, include protectii laterale si pentru pasajele rotilor, in timp ce al doilea, intitulat pack “off-road”, include un set de praguri laterale si un bull bar.

La interior sunt disponibile noi elemente de protectie: o gama de covorase (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spatiul de bagaje si huse pentru scaune.

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fata alaturi de o gama deja bogata de accesorii de siguranta: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanturi de zapada, scaun pentru copii.

Pentru a garanta un nivel bun de protectie a ocupantilor, Dacia Duster este mai nou echipata (inca de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale sofer si pasager, precum si cu airbag-uri laterale cap-torace.

Noul motor 1.2 TCe de 125 CP este un propulsor cu 4 cilindri in linie si injectie directa. El dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la 1.500 rotatii pe minut. Distributia este pe lant si este garantata pe viata, nu necesita intretinere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Motorul 1.6 16v 105 CP este in continuare disponibil atat pentru versiunile 4×2 cat si 4×4 iar, in anumite tari, si in versiunea cu GPL, care asigura un cost de utilizare scazut.

Pentru cei care prefera motorizarile diesel, sunt disponibile doua versiuni: 1.5 dCi 90 CP si 1.5 dCi 110 CP (la fel ca pana acum).

Duster a capatat functia Eco Mode si indicator de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator/GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenti la consumul de carburant. Functia Eco Mode ii permite soferului sa adopte, daca doreste, un stil de condus care sa diminueze consumul de carburant. Odata activat, sistemul adapteaza anumiti parametri de conducere limitand performantele motorului si confortul termic, in proportii acceptabile pentru sofer si pasageri. Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator/GSI) semnaleaza, printr-un indicator vizual, turatia optima pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atat asupra consumului cat si a emisiilor de CO2.

“Noua Dacia Duster ofera performante acustice superioare fata de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este si el imbunatatit datorita unei mai bune insonorizari a habitaclului. Au fost diminuate atat zgomotele de rulare, cat si cele aerodinamice si cele generate de grupul moto-propulsor”, mentioneaza Dacia.

Dacia Duster, produs la Mioveni, este un adevarat succes comercial, reusind sa castige peste 400.000 de clienti in cei trei ani de cariera.

Dacia Duster Facelift la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 (sursa - 0-100.ro)

1 comentariu

HUIANU OCTAVIAN 18 ianuarie 2014 - 21:03

Da,este o masina interesanta.Sper sa nu ridice pretul .Regret, dar trebuie sa spun ca firma renault este sgarcita la diversitatea CULORILOR.Cei cu probleme la glezna stanga ar fi bine sa beneficieze de o cutie AUTOMATA!!!!.
Ar fi bine daca va veti gandi la gandurile transmise

Reply

Lasa un comentariu