Acasa Citroen Peugeot-Citroen va opri inca din acest an productia de masini la uzina din Aulnay

Peugeot-Citroen va opri inca din acest an productia de masini la uzina din Aulnay

de Vlad Barza

Angajatii PSA demonstreaza impotriva inchiderii uzinei Aulnay (sursa - Reuters)

PSA Peugeot Citroen anuntase ca va opri in 2014 productia de vehicule la uzina franceza din Aulnay, insa acest lucru se va intampla mult mai repede, inca din luna octombrie a acestui an, spune compania, citata de Le Figaro. La aceasta uzina erau produse pe zi 700 de masini, insa acum se fac doar 15. Productia de componente va continua insa si in 2014.

La Aulnay este produs modelul Citroen C3, iar compania a decis ca uzina va fi inchisa, ca parte a planului de reducere a costurilor. Compania spune insa ca a decis sa opreasca mai repede productia auto fiind deja o parte dintre lucratori au fost relocati la alte uzine si nu mai raman la Aulnay destui oameni pentru a sustine productia de vehicule.

Productia de vehicule va inceta la final de octombrie sau inceput de noiembrie, dar in 2014, pentru a fi respectat acordul industrial, va fi mentinuta o productie de piese, mai ales pentru caroserie.

La Aulnay lucrau 2.800 de oameni, iar acum au ramas 1.400, o parte fiind relocati la alte uzine PSA, o alta parte au decis sa plece, iar altii au fost disponibilizati.

Intre ianuarie si mai 2013 au fost mai mereu greve, iar uzina care in zilele bune facea 700 de masini/zi, abia mai produce 15 unitati.

Citroen C3 si-a gasit 62.000 de clienti in primele sapte luni pe plan european, cu 40% sub nivelul din 2012, arata datele JATO. Productia modelului a fost transferata la uzina Poissy.

Lasa un comentariu