Acasa Foto VIDEO, FOTO: Opel prezinta conceptul Monza, omagiu pentru trecut, directie pentru viitor

VIDEO, FOTO: Opel prezinta conceptul Monza, omagiu pentru trecut, directie pentru viitor

de Adrian Mitrea

Opel Monza Concept (sursa - Opel)

Opel Monza este numele celui mai nou concept Opel, care va fi expus in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie). Opel Monza este un tribut adus coupe-ului produs intre 1978 si 1986, dar, mai mult decat atat, acest concept dezvaluie directia in care se indreapta marca Opel.

„Conceptul Monza reprezinta autovehiculul Opel al viitorului”, a declarat Karl-Thomas Neumann, directorul general executiv (CEO) al Opel, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru galeria foto

Un model Opel Monza a fost deja prezentat in premiera mondiala la salonul auto IAA in 1977: era un coupe mare, cu un motor in sase cilindri cu o rulare perfect uniforma. Modelul Monza a fost produs pana in 1986.

„Conectivitatea este demonstrata de tehnologia inovatoare de proiectie LED a afisajelor panoului de instrumente si sistemului de infotainment. Eficienta imbraca multiple aspecte, de la designul usor si utilizarea optima a spatiului interior, pana la tehnologia avansata a sistemului de propulsie. Conceptul Monza se bazeaza pe electrificarea din ce in ce mai extinsa a autovehiculelor pentru deplasarile zilnice, de la modelele cu autonomie extinsa la cele cu celule de carburant. Iar in materie de stil, expresia pura a eficientei are acum o interpretare noua, eleganta si atletica a formelor sculpturale ce ne caracterizeaza. Opel Monza Concept este expresia deplina a viziunii noastre despre autovehiculul viitorului”, spune Opel.

Practic, prin conceptul Monza, designerii din echipa condusa de Mark Adams prezinta o noua interpretare a designului sculptural care a intrat prima data in productie cu modelul Insignia.

Conceptul Monza are patru locuri si masoara 4,69 metri lungime, iar inaltimea este de 1,31 metri. Masina „evoca valurile oceanului care se sparg la tarm”, potrivit producatorului auto german.

Designul partilor laterale ale Conceptului Monza asigura accesul si iesirea usoara a pasagerilor din fata si din spate, in acelasi timp subliniind pasajele rotilor spate proeminente si sportive, care au aceeasi latime ca cele din fata.

Conceptul promite o revolutie in ceea ce priveste multimedia.

„Soferii nu se mai confrunta cu monitoarele separate care afiseaza diferite informatii; acestia beneficiaza acum de o plansa de bord lata, sculptata, care se intinde de la o portiera la alta si este utilizata ca o suprafata unica de proiectie. Informatiile si elementele decorative sunt afisate pe aceasta suprafata, pe care soferul o poate personaliza in functie de necesitati, preferinte sau dispozitie. Un numar de 18 proiectoare LED creeaza un afisaj continuu, adaptabil si multifunctional. Aceasta reprezinta o premiera mondiala pentru un autovehicul. Fiind utilizata deja in cadrul evenimentelor, aceasta tehnologie a facut senzatie cu ocazia unor evenimente importante, cum ar fi Jubileul reginei Elizabeth a Marii Britanii, designerii Opel fiind primii care s-au gandit sa o implementeze la bordul unui autoturism”, explica Opel.

Opel Monza Concept (sursa - Opel)

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu