Acasa Saloane Auto Skoda lanseaza Rapid Spaceback, o combinatie dintre un break si un hatchback

Skoda lanseaza Rapid Spaceback, o combinatie dintre un break si un hatchback

de Adrian Mitrea

Skoda Rapid Spaceback (sursa - Skoda)

Familia de modele Skoda se extinde cu un nou membru, Rapid Spaceback, un model compact bazat pe Rapid ce imbina elemente ale unei masini hatchback cu ale unui break. Masina va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie), a anuntat producatorul auto ceh.

Principalul element interesant ce poate echipa Skoda Rapid Spaceback este plafonul vitrat ce se intinde pana deasupra locurilor din spate, lasand tuturor pasagerilor posibilitatea de a privi cu usurinta spre exterior.

Rapid Spaceback are un ampatament de 2.602 mm, la fel ca si versiunea sedan cu hayon a Rapid, dar este mai scurta cu 180 mm.

Portbagajul noii versiuni de caroserie are un volum de 415 litri sau 1.380 litri (cu bancheta spate rabatata), cu 65 litri, respectiv 110 litri mai putin decat varianta mai lunga.

Skoda Rapid Spaceback aminteste de Audi A3 Sportback prin modul in care caroseria sa seamana deopotriva cu un break si cu un hatchback.

In total vor fi disponibile patru motorizari pe benzina si doua diesel pe Rapid Spacebak. In premiera, acest nou model Skoda va avea o noua versiune de putere a motorului 1.6 TDI (turbo diesel): 90 CP. Pana acum acest propulsor era disponibil doar in versiuni de 105 CP pe alte modele Skoda si din tot Grupul Volkswagen.

Skoda beneficiaza de o ofensiva de produs foarte consistenta, avand ca scop depasirea unui volum anual de 1,5 milioane de masini vandute in 2018, de la 939.200 unitati in 2012.

In mai putin de un an au fost lansate Rapid si Rapid Spaceback, precum si noua Octavia si derivatele sale.

Interior Skoda Rapid Spaceback (sursa - Skoda)

Skoda Rapid Spaceback (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu