Acasa Curiozitati Ferrari catre angajatii sai: Vorbiti intre voi mai mult si scrieti mai putin

Ferrari catre angajatii sai: Vorbiti intre voi mai mult si scrieti mai putin

de Vlad Barza

(sursa - Ferrari)

In dorinta de a incuraja angajatii sa stea mai mult de vorba face-to-face, Ferrari a limitat numarul de destinatari spre care poate fi trimis un e-mail, a anuntat compania. Practic, acelasi e-mail poate fi trimis catre numai trei oameni din fabrica, ideea fiind sa se evite acele e-mail-uri irelevante trimise catre foarte multi oameni. La Maranello, Ferrari are cam 2.500 de angajati, iar in multe topuri uzina figureaza ca fiind cel mai bun loc de munca din lume.

Angajatii Ferrari vor vorbi mai mult intre ei, de acum inainte, spun italienii care adauga ca regula legata de e-mail-uri va face comunicarea mai eficienta si va incuraja oamenii sa vorbeasca direct.

„Trimiterea nejudicioasa a unor e-mail-uri catre zeci de destinatari, de multe ori fara relevanta pentru majoritatea, este una dintre lucrurile care duc la risipa de timp si aduc ineficienta intr-o zi obisnuita de munca”, spun cei de la Ferrari. Acum, acelasi e-mail poate fi trimis catre maxim trei oameni din uzina.

Mesajul companiei catre angajati este scurt si concis: Vorbiti mai mult intre voi si scrieti mai putin.

Fabrica Ferrari din Maranello se intinde pe 50 de hectare si partea surprinzatoare este ca exista foarte multa verdeata, inclusiv in halele de productie.

Cei de la Ferrari au gandit totul sub numele unei filosofii numita Formula Uomo. S-au gandit ca o mica gradina intre utilajele fiecarei sectii ar fi ideala, astfel incat aerul sa fie mai curat, iar zgomotul – atenuat. In plus, lumina naturala patrunde din belsug in sectii, temperatura si umiditatea sunt minutios controlate, iar asta, spun cei de la Ferrari, creaza un mediu placut pentru munca.

Proiectul a inceput acum 16 ani, iar de atunci au fost construite mai multe cladiri, in timp ce altele au fost radical modificate.

Lasa un comentariu