Acasa Tesla Motors Tesla Motors readuce pe tapet lansarea unui nou model, mai mic si mai accesibil decat Model S

Tesla Motors readuce pe tapet lansarea unui nou model, mai mic si mai accesibil decat Model S

de Adrian Mitrea

Tesla Model S in prima faza de design (sursa - Tesla Motors)

Producatorul auto american Tesla Motors, care produce exclusiv masini electrice, ar putea lansa in 3-4 ani un nou model, de intrare in gama, care va fi mai mic si mai accesibil decat Model S, reiese din declaratii ale sefului companiei, Elon Musk. Nu este prima data cand oficiali de top ai Tesla Motors aduc in prim plan lansarea unei masini electrice accesibile, primele declaratii in acest sens fiind facute in vara lui 2012 de catre desigenerul-sef al companiei, Franz von Holzhausen.

„Prin Model S ai o masina captivanta care este prea scumpa pentru majoritatea oamenilor. Si ai Leaf, care este ieftin, dar nu grozav. Ceea ce lumea are nevoie este o masina electrica grozava si accesibila”, a declarat Elon Musk, in emisiunea televizata Bloomberg West.

El a adaugat ca aceasta masina despre care vorbeste va ajunge la clienti in 3-4 ani si va avea o autonomie de peste 300 km.

Model S costa 62.400 dolari, 72.400 dolari si 87.400 dolari, in functie de capacitatea bateriei (60 kWh sau 85 kWh) si echipare.

Seful Tesla Motors a declarat de asemenea ca nu se pune problema sa vanda Tesla Motors, cel putin nu inainte sa-si vada si visul cu masina electrica frumoasa si accesibila indeplinit. Oricum, Musk a sugerat ca eventualii investitori ar fi din afara industriei auto, pe motiv ca Tesla Motors are nevoie de sume mari de bani pentru a se dezvolta.

Tesla Motors produce de la inceputul acestui an 400 masini/saptamana, urmand ca in tot anul 2013 sa fie fabricate in total 20.000 masini Model S – automobil prezentat in octombrie 2011. Aceasta masina este cea care a facut ca Tesla Motors sa scoata capul la lumina, devenind o companie profitabila. Producatorul auto a restituit – in a doua parte a lunii mai – imprumutul de 452 milioane dolari primit de la stat. Returnarea imprumutului a avut loc cu noua ani inainte de termen.

In 2014 Tesla Motors va lansa si un SUV, Model X.

Lasa un comentariu