Acasa BMW FOTO: Asa arata BMW Seria 5 facelift. Restilizarea aduce o noua motorizare de intrare in gama, 518d

FOTO: Asa arata BMW Seria 5 facelift. Restilizarea aduce o noua motorizare de intrare in gama, 518d

de Adrian Mitrea

BMW Seria 5 FL 2013 (sursa - BMW)

BMW a prezentat primele fotografii cu versiunile restilizate ale Seria 5 Sedan, Seria 5 Touring si Seria 5 GT, care pe langa retusuri estetice vin si cu o noua motorizare de intrare in gama pentru sedan si break: 518d – motor turbo diesel de 2 litri, cu patru cilindri, de 143 Cai Putere (CP).

Designerii BMW au operat mici modificari gamei Seria 5 la nivelul farurilor, care nu mai au acum angel eyes perfect rotunzi, ci usor tesiti in partile inferioara si superioara. Si stopurile au fost modificate putin, insa chiar mai discret decat farurile. Retusuri au fost aplicate si barei de protectie din fata, precum si grilei cu rinichi BMW, care sunt acum mai proeminenti si mai bine conturati.

poze cu Seria 5 / poze cu Seria 5 GT

Interesant este ca BMW introduce odata cu acest facelift si liniile de personalizare BMW Lines pentru Seria 5. Este vorba despre pachetele BMW Luxury Line si BMW Modern Line care se alatura deja traditionalului Pachet M. Seria 1 a fost primul model BMW cu mai multe versiuni de design, iar apoi Seria 3 a urmat aceeasi tendinta. Acum iata ca a venit si randul Seria 5 sa adopte BMW Lines.

Din punct de vedere tehnic cea mai importanta noutate este cea legata de motorizare, 518d (143 CP) devenind versiunea de intrare in gama, inainte de 520d (184 CP). BMW 518d atinge 100 km/h in 9,6 secunde, are un consum mediu de 4,5 litri motorina/100 km si emite 119 grame CO2/km.

Motorizarea 520d (184 CP) poate avea acum tractiune integrala xDrive pe Sedan si Touring.

Toata gama Seria 5 are motoare Euro 6, standard ce va deveni obligatoriu in septembrie 2014. Varful de gama al motorizarilor de pe Seria 5 facelift este un propulsor V8 de 450 CP, iar imediat sub el se pozitioneaza dieselurile sportive cu indicativul M550d.

Toate variantele de echipare si motorizare ale BMW Seria 5 facelift beneficiaza standard de faruri cu xenon, iar in lista de optionale au aparut farurile integrale cu LED, disponibile pana acum doar pe modelele superioare.

Botunul rotativ pentru iDrive are mai nou, la Sedan si Touring, contur cromat. Spatiul de depozitare din cotiera centrala a crescut usor, iar portbagajul BMW Seria 5 GT a crescut cu 60 litri, la 500 litri. La Seria 5 Sedan sistemul care permite deschiderea portbagajului prin miscarea piciorului sub bara spate a fost actualizat pentru a putea si inchide capota portbagajului prin aceeasi miscare cu piciorul.

Noi jante si culori pun si mai bine in evidenta versiunile restilizate ale familiei de modele Seria 5.

BMW a comercializat peste un milion de unitati Seria 5 Sedan din generatia actuala, pe parcursul a trei ani (din martie 2010). Este pentru prima data cand BMW Seria 5 inregistreaza vanzari atat de bune intr-un interval atat de scurt.

Lista cu preturi pentru piata romaneasca a Seria 5 facelift poate fi descarcata de AICI.

BMW Seria 5 GT FL 2013 (sursa - BMW)

0-100.ro a publicat teste cu toate cele trei versiuni de caroserie ale BMW Seria 5. Le poti revedea mai jos in ordine invers cronologica publicarii.

Lasa un comentariu