Acasa Personalitati Omul care a modelat marca Porsche in ultimii 35 de ani, Wolfgang Porsche, implineste azi 70 de ani

Omul care a modelat marca Porsche in ultimii 35 de ani, Wolfgang Porsche, implineste azi 70 de ani

de Adrian Mitrea

Wolfgang Porsche (sursa - Porsche)

Wolfgang Porsche, omul care a modelat compania auto germana in ultimii 35 de ani, implineste azi varsta de 70 de ani. La fel ca si tatal sau, care a infiintat marca sport din Stuttgart, Wolfgang Porsche este un vizionar al automobilului si, pe langa asta, duce o viata interesanta: a lucrat pentru Yamaha si Daimler si detine o ferma de vaci.

Nascut in data de 10 mai 1943, Wolfgang este cel mai mic fiu al lui Ferry Porsche si al Dorotheei. Bunicul lui Wolfgang Porsche a avut si el o contributie deosebita in crearea masinilor sport ale vremii, punand indirect bazele pentru ce a devenit Porsche mai tarziu si intreaga industrie a automobilelor sport.

Antreprenor de tanar, Wolfgang Porsche a infiintat JAMOTO in anii ’70, importator pentru motocicletele Yamaha in Australia. S-a intors in Germania in 1976 si a inceput sa lucreze pentru Daimler pe partea de vanzari. Doi ani mai tarziu, in 1978, a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al Porsche AG, iar in 2007 a devenit presedinte.

Cand tatal sau a decedat, in 1998, Wolfgang Porsche a fost ales purtator de cuvant al familiei Porsche.

Wolfgang Porsche are patru copii si traieste in Stuttgard, orasul de casa al marcii Porsche, insa merge des si in Landul Salzburg, unde are o ferma organica alpina cu 200 de vaci.

In colectia sa de automobile se numara multe automobile Porsche rare si nu numai, pe care le conduce in mod regulat.

Echipa 0-100.ro ii ureaza lui Wolfgang Porsche La Multi Ani!

Lasa un comentariu