Acasa SEAT Seat va avea un nou sef de la 1 mai 2013. Jurgen Stackmann preia conducerea de la James Muir si are misiunea de a finaliza revitalizarea marcii spaniole

Seat va avea un nou sef de la 1 mai 2013. Jurgen Stackmann preia conducerea de la James Muir si are misiunea de a finaliza revitalizarea marcii spaniole

de Adrian Mitrea

Jurgen Stackmann (sursa - Seat)

Jurgen Stackmann, 51 de ani, va prelua functia de presedinte al Seat incepand cu data de 1 mai 2013, inlocuindu-l astfel pe James Muir, 54 de ani, care isi va asuma o functie de senior management in cadrul Grupului Volskwagen si va raporta direct Consiliului Director, a anuntat marca spaniola. Stackmann are misiunea de a duce la bun sfarsit procesul de revitalizare al marcii Seat, care a pasit in 2013 cu un prim trimestru in care a avut cea mai mare crestere din cadrul Grupului Volkswagen.

Jurgen Stackmann are la baza pregatire bancara si detine si o diploma in administrarea afacerilor. Si-a inceput cariera la Ford in 1989, unde a detinut numeroase functii in Germania si Marea Britanie, inclusiv pe cele de director de marketing pentru fabrica din Germania, vicepresedinte de marketing la Ford Europe in Londra si director general vanzari si marketing pentru Germania.

Stackmann s-a alaturat Grupului Volskwagen in 2010, fiind initial responsabil cu vanzarile si marketingul pentru Skoda, pentru ca ulterior sa fie desemnat in fruntea departamentului de marketing al Grupului Volskwagen si al marcii Volskwagen autoturisme (din 2 septembrie 2012).

James Muir, care a studiat limba germana si literatura si detine de asemenea si o diploma in Marketing European, si-a inceput cariera in vanzari la Ford Marea Britanie in 1987. Pana la mijlocul lui 2001 a detinut numeroase functii de management in cadrul Ford, ultima fiind cea de director de marketing Ford Services. A devenit director de proiect la Mazda Europa, inainte de a se muta ca director general la Mazda Marea Britanie. In 2003 Muir a fost desemnat vicepresedinte de vanzari, ocupandu-se de vanzarile Mazda Europe si apoi numit presedinte si CEO Mazda Europe incepand cu 2005. A devenit presedinte al Seat in septembrie 2009, unde a coordonat cu succes restructurarea companiei.

Seat este singura companie din sectorul auto care dispune de capacitate completa de design, dezvoltare, productie si vanzare de automobile in Spania. Membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul la Martorell (Barcelona), exportand aproximativ 80% dintre autovehiculele sale catre 75 de tari. In 2011, Seat a avut o cifra de afaceri totala de peste 5 miliarde de euro, la o cifra de livrari care totalizeaza 350.000 de unitati.

Grupul Seat are peste 14.000 de angajati calificati, la cele trei centre de productie din Barcelona (Zona Franca, El Prat de Llobregat si Martorell), unde sunt fabricate, printre altele, modelele emblematice pentru marca Ibiza si Leon. Unitatile de productie ale Grupului Volkswagen de la Palmela, Portugalia, furnizeaza modelul Seat Alhambra, la Bratislava (Slovacia) este construit modelul Seat Mii, iar in Mlada Boleslav, Republica Ceha, noul Toledo.

Multinationala spaniola dispune, de asemenea, de un centru pentru dezvoltare tehnica, care reuneste peste 900 de ingineri.

Lasa un comentariu