Acasa Citroen VIDEO, FOTO: Primele imagini cu Wild Rubis, conceptul ce anunta debutul unui SUV in linia de modele Citroen DS

VIDEO, FOTO: Primele imagini cu Wild Rubis, conceptul ce anunta debutul unui SUV in linia de modele Citroen DS

de Adrian Mitrea

Citroen Wild Rubis (sursa - Citroen)

La fel de mare ca noul Hyundai Santa Fe, conceptul Citroen Wild Rubis anunta intentiile marcii franceze de a lansa in productia de serie primul SUV al seriei speciale de modele Distinctive Spirit (DS). Citroen WR debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai (21-29 aprilie).

Wild Rubis beneficiaza de propulsie hibrida si este reincarcabil la priza. Conceptul are 4,7 metri lungime, 1,95 metri latime, 1,59 metri inaltime, un ampatament de 2,9 metri si roti de 21 inch.

click aici pentru galeria foto

Aceste dimensiuni il plaseaza pe picior de egalitate cu modele precum noul Hyundai Santa Fe, fiind un pic mai lung si mai lat decat actualul BMW X3 sau Audi Q5. Pe de alta parte, conceptul Citreon Wild Rubis este mai scund decat aceste modele, pentru a-i sublinia caracterul sportiv.

Desi comparatia dintre Citroen WR si SUV-urile de serie de mai sus are un rol pur orientativ pentru a va putea da seama de dimensiunile lui Wild Rubis, nu este exclus ca versiunea de serie a acestui SUV DS sa preia intocmai aceste cote de gabarit.

Linia speciala de modele DS (Distinctive Spirit) a fost lansata in 2009 si include in prezent trei modele: DS3, DS4 si DS5. Pe langa Wild Rubis a mai fost prezentat un concept in aceasta gama, DS9.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu