Acasa Curiozitati Ce farse au facut de 1 aprilie producatorii de masini si publicatiile auto

Ce farse au facut de 1 aprilie producatorii de masini si publicatiile auto

de Adrian Mitrea

Smiley Face (sursa - city-data.com)

Masina cu sistem automat de curatare, serviciu de matrimoniale prin intermediul sistemului multimedia din masina, airbag-ul care imbraca automobilul in caz de accident, aparat de tuns pentru utilizare auto si anularea timbrului de mediu – acestea sunt doar cateva dintre poantele pregatite de 1 aprilie de producatorii auto si de publicatiile de specialitate. Iata cateva dintre glumele care s-au facut remarcate.

BMW a anuntat cu surle si trambite investitii masive in Romania in domeniul masinilor electrice, multumita a doua firme autentice romanesti: Caracal Electrics si Plescoi Micro Conductors. Totodata, BMW a anuntat tehnologia F.U.R.T. (Fast Utility Recharge Terminal) pentru masina electrica BMW i3. F.U.R.T. presupune reincarcarea bateriei prin conectarea automobilului la reteaua de alimentare a tramvaielor si este o solutie tehnica inspirata din stilul de condus al soferilor bucuresteni. Pe larg despre farsa BMW Group Romania poti citi AICI,

Si in Republica Moldova BMW a lansat o gluma prin care ironizeaza realitatea: sistemul care detecteaza gropile din asfalt, asa cum tehnologia Night Vision poate detecta pietoni si animale, ziua si noaptea. Mai multe despre farsa BMW Moldova poti citi AICI.

Tot de la BMW a mai venit o poanta. Caruciorul BMW Postnatal Royal Auto Mobile (P.R.A.M.) este o editie speciala dedicata fiului Printului Charles si Printesei Kate. Caruciorul BMW P.R.A.M. benefifciaza de sistem de propulsie N.A.P.P.I.E. (Nurse-Assisting Petrol Powered Injection Engine) si tehnologii EfficientDynamics, inclusiv pneuri cu rezistenta redusa la inaintare. Mai multe detalii AICI.

Volvo a prezentat de 1 aprilie airbag-ul care imbraca toata masina in cazul unui accident. Detalii AICI.

Englezii de la MINI au anuntat dezvoltarea unei functii de dating in cadrul gamei de aplicatii MINI Connected. Aplicatia, numita Connect Us, poate organiza intalniri intre soferii de MINI care au un stil de condus similar si locuiesc in aceeasi zona. Detalii AICI.

Subaru a inventat de 1 aprilie un sistem de autocuratare a masinii: „Inginerii Subaru au dezvoltat aceasta noua tehnologie radicala in colaborare cu unii dintre cei mai mari ingineri de electronica ai lumii. Pentru ca masina sa se curete automat intr-o clipa, soferul trebuie sa apese un buton pe cheie in timp ce se afla in afara vehiculului, fara niciun risc de a se stropi cu apa sau de a uda animalele de companie ale vecinilor”. Detalii AICI.

Honda a creat un aparat de tuns destinat utilizarii in masina. Acesta se cupleaza la aspiratorul integrat din portbagajul masinii de familie Honda Odyssey. Detalii AICI.

Toyota va introduce modelul ProAce in campionatul britanic de vehicule comerciale. Trei echipe independente vor alerga cu modelul comercial in campionatul care va debuta in luna iulie. Constructorul japonez a inceput testele pe autostrazile din Marea Britanie, deruland un program intensiv de schimbare a benzilor vreme de 24 de ore. Ulterior, japonezii vor intra si pe circuitul Nurburgring, pentru a perfectiona manevrabilitatea modelului lor destinat transportului de marfuri. Detalii AICI.

Cei de la Automarket.ro au publicat un test drive amuzant cu Dacia 1410 – Eternul Etalon. Textul si pozele sunt sunt un deliciu si pot fi vazute AICI.

Vesti bune pentru cei care vor sa scape de timbrul de mediu! De la promotor.ro am aflat pe 1 aprilie ca aceasta taxa a fost anulata. Detalii AICI.

Lasa un comentariu