Acasa Ford Uzina Ford din Craiova exporta acum motoare 1.0 EcoBoost catre trei uzine din Germania si Spania

Uzina Ford din Craiova exporta acum motoare 1.0 EcoBoost catre trei uzine din Germania si Spania

de Adrian Mitrea

Motor Ford 1.0 EcoBoost (sursa - Ford)

Uzina Ford din Craiova, care produce si motoare de 1 litru turbo pe benzina EcoBoost, pe langa B-Max, exporta in prezent propulsoare catre doua uzine din Germania si una din Spania. Cea mai noua destinatie de export pentru motoarele Ford 1.0 EcoBoost produse in Romania este uzina Ford din Koln, Germania, unde aceste propulsoare sunt montate sub capota modelului Fiesta.

„Am inceput sa livram motoare in Koln din februarie anul acesta. Pana acum am livrat aproximativ 1.000-1.100 de motoare. Targetul nostru este ca undeva pana la finalul lunii mai sa trimitem acolo un total de 5.500 de motoare pentru a suplini cererea pentru Fiesta. Cererea este destul de mare si venim in sprijinul colegilor nostri de la Koln”, a declarat pentru 0-100.ro Ana-Maria Timis, directorul de comunicare si afaceri publice al Ford Romania.

Pe langa Romania, unitatea 1.0 EcoBoost este produsa si in Germania, la Koln, dar se pare ca cererea pentru Fiesta cu acest motor este mai mare decat poate uzina germana sa produca momentan.

Astfel, din Romania sunt exportate motoare 1.0 EcoBoost catre uzinele Ford din Koln si Saarlouis (Germania), pentru a intra in echiparea modelelor Fiesta si Focus, dar si catre uzina Ford din Valencia, Spania, unde sunt produse C-Max si Grand C-Max.

Intrebata daca motoarele 1.0 EcoBoost din Romania vor fi exportate si catre alte uzine Ford din lume, Ana-Maria Timis a explicat: „N-as putea sa spun nimic acum pentru ca ar fi o speculatie. Evident, noi avem capacitatea sa producem mai mult decat acum. Tot ceea ce facem este sa ne adaptam la cererile clientilor”.

Ford a inceput oficial in data 10 mai 2012 sa produca motoare in Romania. Motorul 1.0 EcoBoost are puteri de 100 CP, 120 CP si 125 CP.

Ford a demarat in aceste zile productia unui noi motor pe benzina la Craiova, de 1,5 litri, alaturi de cel de 1 litru. Detalii suplimentare despre noul motor de 1,5 litri vor veni in aprilie, cand va avea loc un eveniment special pentru a marca oficial intrarea in productie a celui de-al doilea propulsor.

Potrivit presei auto si de business din Romania, noul motor de 1,5 litri va fi exportat inclusiv in SUA.

Lasa un comentariu