Acasa Dacia Dacia: Greva spontana din 20 martie este ilegala. Cei care au absentat nemotivat de la lucru nu vor fi platiti

Dacia: Greva spontana din 20 martie este ilegala. Cei care au absentat nemotivat de la lucru nu vor fi platiti

de Vlad Barza

In uzina Dacia (sursa - 0-100.ro)

Dacia spune ca protestul care s-a desfasurat pe 20 martie la uzina este ilegal, iar cei care au absentat nemotivat de la posturi nu vor fi platiti, arata un comunicat al companiei. Incepand cu ora 9.00 si pana la lasarea intunericului, cateva sute de salariati au protestat la Mioveni in legatura cu negocierile contractului colectiv de munca, revendicarile fiind pe tema salariilor si a orelor suplimentare. Cei de la Dacia spun ca si sindicatul s-ar fi desolidarizat de protestatari.

Protestul a inceput in jurul orei 9.00 la sectia Vopsitorie si apoi s-au alaturat si o parte din muncitorii sectiilor Montaj si Caroserii. Protestele sunt legate de renegocierea contractului colectiv de munca si de faptul ca o parte din orele suplimentare ar putea sa nu mai fie platite.

Reprezentantii Automobile Dacia au confirmat pentru HotNews.ro ca protestele sunt legate de renegocierea contractului colectiv de munca, adaugand ca negocierile au inceput la sfarsit de februarie, continua si in prezent si ar putea fi finalizate in cursul lunii aprilie.

Cei de la Dacia au remis in jurul orei 19 un comunicat in care spun ca protestul este ilegal si adauga ca si sindicatul s-ar fi desolidarizat de cei care au iesit la proteste

Iata comunicatul Automobile Dacia

In data de 20 martie 2013, câteva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane.

In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti.

Salariatii care au parasit posturile de lucru in data de 20 martie nu vor fi platiti pentru timpul cat au absentat nemotivat din postul de lucru.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat că protestul este ilegal. In raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanții la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal.

 

Lasa un comentariu