Acasa Bentley SUV-ul Bentley ar putea fi construit in Slovacia, incepand cu anul 2015. Designul va fi foarte diferit fata de criticatul concept car

SUV-ul Bentley ar putea fi construit in Slovacia, incepand cu anul 2015. Designul va fi foarte diferit fata de criticatul concept car

de Vlad Barza

Bentley EXP 9 F (sursa - Bentley)

Bentley va anunta foarte curand ca urmeaza a produce in serie primul sau SUV, decizia ce trebuie luata fiind daca acest controversat model va fi produs in Anglia sau in Slovacia. Productia ar trebui sa inceapa in 2015 sau 2016, existand deja 2.000 de persoane interesate sa dea peste 150.000 de euro pe o astfel de masina, noteaza revista britanica Autocar.

Bentley aducea la salonul de la Geneva, in primavara lui 2012, unul dintre cele mai controversate concepte din ultimul an: un SUV numit EXP 9 F. Multi au criticat acest model despre care au spus ca e incredibil de urat si ca face praf imaginea unei marci de prestigiu. Altii l-au apreciat insa si concluzia a fost ca se vor vinde fara probleme 3.000 – 4.000 de masini/an, iar modelul va aduce profit.

Wolfgang Schreiber, seful Bentley, a spus la o conferinta de presa ca e de asteptat ca acest model sa primeasca foarte curand unda verde pentru productie si ca aceasta ar trebui sa inceapa in 2015 sau 2016.

click aici pentru poze oficiale cu Bentley EXP 9 F Concept

O alta decizie importanta ce trebuie luata este daca SUV-ul va fi construit la uzina Bentley din orasul englez Crewe sau la Bratislava, in Slovacia, unde sunt fabricate alte SUV-uri din VW Group, precum Audi Q7 si Porsche Cayenne. Avantajul Slovaciei tine de costurile mai reduse de productie, iar cel al uzinei Crewe tine de experienta in constructia modelelor marcii. In orice caz, si daca se va alege Bratislava, aproape toate componentele de interior vor veni de la Crewe pentru a se pastra senzatia de Bentley.

Schreiber a mai spus ca versiunea de productie va fi mult diferita fata de conceptul atat de criticat „E complet diferit acum si deja e gata pentru etapele finale de dezvoltare. Are ADN-ul masinilor din prezent, dar arata chiar mai special, ca un SUV foarte modern”, spune el. „Are multe tehnologii noi, interior cu lemn si piele realizat manual si un motor puternic cu acceleratie fara efort”, mai spune seful marcii. Schreiber a dezmintit zvonurile cum ca numele SUV-ul va fi Falcon.

Seful marcii spune ca deja s-au inscris 2.000 de persoane pe listele de asteptare, semn ca pe multi oameni cu bani ii incanta ideea unui SUV Bentley. Daca totul merge bine, se va ajunge la vanzari de 3.000-4.000 unitati/an din acest model, jumatate dintre masini urmand sa ajunga in SUA si China.

E de asteptat ca modelul sa coste peste 150.000 euro si sa ajute Bentley sa ajunga in 2018 la vanzari mondiale de 15.000 unitati, fata de 8.500 anul trecut.

Lasa un comentariu