Acasa Curiozitati Subaru recheama 50.000 de masini la care motorul ar putea porni singur din cauza unei probleme la cheia cu telecomanda

Subaru recheama 50.000 de masini la care motorul ar putea porni singur din cauza unei probleme la cheia cu telecomanda

de Vlad Barza

Subaru Legacy (sursa - Subaru)

Subaru of America a initiat o rechemare pentru 47.000 de masini din patru modele la care exista pericolul ca motorul sa porneasca singur in caz ca este scapata pe jos cheia cu telecomanda. In actiunea de recall sunt incluse modele precum Impreza si Legacy, defectul este periculos mai ales in parcarile acoperite unde se pot produce acumulari de CO2, scrie The New York Times.

Problema se refera la faptul ca la masinile cu transmisie automata CVT pot fi problema cu cheia-telecomanda care, daca este scapata, poata transmite semnal catre masina, iar motorul acesteia porneste singur fara ca butonul dedicat de pe telecomanda sa fie apasat.

Motorul va merge 15 minute dar e posibil sa se opreasca si sa reporneasca apoi pana cand se termina bateria telecomenzii sau pana cand masina ramane fara carburant.

Daca masina este parcata in garaj sau in alt tip de spatiu inchis exista pericolul unor acumulari de CO2. Subaru spune ca posibilul defect nu pune niciun pericol in timpul condusului si spune ca va inlocui telecomenzile gratuit.

Rechemarea include modele Legacy, Outback, Impreza sedan si  XV Crosstrek produse intre 2010 si 2013. Actiunea cuprinde 47,419 masini in SUA si 2,819 in Canada,

Lasa un comentariu