Acasa Saloane Auto GENEVA LIVE: Skoda vrea sa adauge doua noi SUV-uri in gama de modele

GENEVA LIVE: Skoda vrea sa adauge doua noi SUV-uri in gama de modele

de Vlad Barza

Skoda Yeti (sursa - Skoda)

Skoda, marca din grupul Volkswagen care va depasi in 2014 pragul de un milion de vehicule vandute/an, vrea sa lanseze un SUV compact care sa inlocuiasca monovolumul Roomster, iar in plan este si un SUV de sapte locuri ce va fi plasat peste Yeti, au spus la Salonul Auto de la Geneva oficialii marcii, citati de revista britanica Autocar. Skoda a vandut pe plan mondial 930.000 de masini anul trecut, China fiind cea mai mare piata.

Winfried Vahland, CEO al Skoda, a spus ca MPV-ul Roomster ar putea fi inlocuit de un SUV compact, mai ales ca piata monovolumelor scade, in timp ce SUV-urile compacte castiga teren si multi producatori au planuri pe segment. Roomster si-a gasit 35.000 de clienti anul trecut, ceea ce inseamna sub 4% din vanzarile totale ale marcii. Al doilea SUV al marcii nu vine insa mai repede de 2015, precizeaza Vahland.

Skoda a vandut anul trecut 87.000 de unitati din SUV-ul Yeti si in curand asteapta sa ajunga la 150-200.000 anual, mai ales ca productia a inceput in Rusia si va incepe si in China, in afara de fabrica din Cehia.

Pe de alta parte, sunt planuri pentru un SUV mai mare decat Yeti, o „nava amiral” de sapte locuri, a spus pentru Autocar seful de  dezvoltare proiecte tehnice la Skoda, Frank Welsch.

CEO-ul Vahland a mai spus, la lansarea noii Octavia Combi, ca Skoda lucreaza la noul Superb care va fi, sustine el, un model „de referinta”, fara nicio exagerare.

Skoda a vandut anul trecut 930.000 de masini, nou record, iar cea mai mare piata a fost China, cu 240.000 de unitati, urmata fiind de Rusia si Germania. In 2014 se va depasi sigur un milion, iar planul pentru 2018 este realizarea unei cifre de 1,5 milioane.  In curand vanzarile anuale de Octavia vor ajunge la 500.000 masini.

Corespondenta de la Geneva.

Lasa un comentariu